Våldtäkt

Jag var ute igår, på en krog här i Göteborg, och på den krogen vid 1-tiden på natten hände något. En ung tjej fick sitt liv förstört. En ung tjej som gått ut med sina kamrater för att ha kul och för att under några timmar få slippa vardagen. Den unga tjejen blev våldtagen. Inne på en skiten toalett blev hon förnedrad på det allra vidrigaste sätt.
Jag stod utanför när tjejen kom springandes och sen slängde sig på marken. Hennes vänner satte sig bredvid henne, och försökte trösta. Hon skrek och hon skakade. Jag kommer ihåg att ingen av oss först förstod vad som hänt och vi var några som sade, ”Det är så synd att se när någon är ledsen”.
Strax efter kom den ena vakten ut med en kille. Killen såg helt lugn och och vakten ställde honom vid en vägg och sade till honom att stå där. Ingen av dom rörde sig sen. Tjejens ena kompis kom fram till mig och frågade om jag hade eld. Hon såg skärrad, men försökte självklart för sin väns skull hålla masken. Fortfarande förstod jag inte vad som hänt. Sen hörde jag, och jag vände mig om i samma stund och såg på mannen som vakten kommit ut med. Jag såg in i hans ögon, och de var helt döda. Kanske var det droger. Kanske alkohol. Kanske är han bara ett svin, men han visade ingenting.
Polisen kom och ställde sig framför mannen. Då kom tjejens vän fram igen, och tårarna rann nu på henne. Hon gick mot poliserna och jag hörde henne säga ”Ditt svin”. Vakten kom fram och var vänlig mot henne och sade att det skulle ordna sig, polisen var ju här nu.
Samtidigt började flickan skaka och skrika, chocken i henne började bli värre och värre. Jag själv kunde inte släppa min blick från mannen, som fortfarande var helt lugn. Det blev till slut en sådan sjuk situation. Där sitter offret åå ena sidan gatan och skriker och han står där lugn och sansad. Han som förstört en annan människas liv. När jag såg honom där kände jag att jag ville döda honom. Jag ville gå fram, skjuta undan poliserna och döda honom långsamt. Jag ville binda fast honom och med en slö kniv kastrera honom och sedan låta honom förblöda. Inte för snabbt, han skulle hinna känna vad han gjort. Han skulle lida alla helvetes kval innan döden tog honom. Just då kände jag så, och jag känner så än. För jag kan inte släppa hans lugn. Han kolsvarta vidriga ögon. Han som inte ens verkade fatta att det han gjort var vidrigt.
Jag tänker på vad jag gjort om jag hittat dom. Vad hade jag gjort om jag gått in på den toaletten och hört henne skrika. Antagligen hade jag inte varit hemma nu i så fall. Antagligen hade jag suttit häktad, om inte för mord så för misshandel. Redan under natten tänkte jag på vad jag skulle gjort med honom. Kanske dränkt honom i toaletten. Kanske sparkat på honom tills det inte fanns något kvar att sparka på. Kanske stampat på hans könsorgan och sedan på hans huvud. Eller hade jag struntat i honom och istället försökt hjälpa tjejen. Min kloka sida av mig själv hoppas på det sista.
Jag tänker på tjejen nu, jag undrar hur hon har det. Gråter hon än? Får hon någon hjälp? Eller har det nya kalla Sverige gjort en kontroll av könsorganet där de inte hittat några skador och sedan skickat hem henne? Såren hon har i själen får hon läka ensam, ingen bryr sig om en trasig själ längre.
Jag tänker på honom. Vad gör han just nu. Ångrar han sig? Har han vett att ångra sig? Var hon det första offret, eller finns det flera? Sitter han i en cell nu, eller har någon bedömt han som icke farlig och skickat hem honom? Vem var han? Vem var han som jag såg, han som förstörde en annan människas liv?
Jag är emot dödstraff, men ibland får jag erkänna att det är svårt att tro på det jag själv säger mig vara övertygad om. Våld löser inte våld, och döden är inget straff, men jag vill att han ska lida. Jag vill att han varje dag i sitt resterade liv ska ångra vad han gjort, och jag vill att han om än bara en bråkdel ska känna den förtvivlan som hon gjorde där på marken.
Så den natten förstördes ett liv i Sverige. En natt som slutade i katastrof för en ung tjej som bara ville gå ut och ha lite roligt. En natt som slutade på en skitig trottoar i skrik och tårar, och där förövaren stod 10 meter därifrån lugn och stilla.

Bookmark the permalink.

4 Responses to Våldtäkt

 1. Lillewi says:

  Ja Walle så fruktansvärt. Stackars flicka, man blir så förbannad, frustrerad ja vansinnig att något sådan får hända och sker. Mina tankar går till denna tjej vars liv blev förstört den kvällen. Håller med dig i allt du skriver…..kram.

 2. Lillewi says:

  Har något mer att tillägga. Man undrar ju hur funtade dessa män/killar är som våldtar, förgriper sig, slår, förnedrar. De måste ju ha ett jävla dåligt självförtroende som måste förgripa sig på tjejer. Är det så att de inte kan få någon, är det deras ända makt att göra som ovan. Borde de få samma behandling? ja ibland så skulle man vilja det, för de är inte värda något annat. Men som sagt det är inte en lösning. Men de är små kryp, skit i vårat samhälle som skulle bort. Skräp slänger vi och bränner, de är skräp. Blir så förbannad att de får hålla på så, riktiga svin är de. Tack för mig.

 3. Jim N says:

  Läste rapporten på jobbet den dagen och blev fruktansvärd rädd och arg Walle. Vi lever tyvärr i en underbar värld med massor av svin. Han sitter i sin cell! Vill så gärna hälsa på honom men tror inte att det behövs, han är inte särskild omtyckt just nu!

 4. Robert says:

  ber alla dagar att aldrig vara med om detta, för min reaktion skulle jag nog inte vet hur den skulle vara…säkert skulle våldtäktsmannen råka ut för en ” olycka” innan snuten kom fram…sånt händer ju, heller hur ??!! LAGEN ÄR ALLT FÖR MILD och alla lagar med brott borde ses om, en sådan svin skall lämnas över till folket eller hängas på torget med en fin skylt under som beskriver varför han blev hängd.detta skulle vara en bra meddelande till den nästa som får för sig att våldta en annan kvinna..men tyvärr lever vi i ett land där alla offer blir skyldiga och de skyldiga är offer och för att inte säga vad massa pedagogiskt skitsnack som rinner fritt… MEN…det finns ett MEN.. ett pisk skulle jag ge också till föräldrar som tillåter och tjejerna själva som inte använder huvudet, jag ser mig runt ofta dessa tjejer som verkar tävla med varandra om vem som är mest naken och vem som slänger klitoris i ansiktet först på killen…..
  …Kom nu inte med snacket ”att man lever i ett land som man skall känna sig trygg och gå klädd som man vill”…bla bla bla och sånt skitsnack..för det håller inte ett skit..
  för här får vi inga medaljer för att ha varit martyr för rättigheter eller ej, när man sitter där i akuten, våldtagen, livet förstörd.finns inga rättigheter och moralsnack som hjälper en ur den situationen…kom ihåg att monument av martyrer har man gjort efter deras död, aldrig innan och idioternas mamma är alltid gravid och det finns en bakom varje hörn..
  tack för mig/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *