Dagens snålhet

På mitt arbete får man ibland åka med boende till sjukhus. Som alla vet tar det ett jävla tag på sjukhus. En kollega fick åka med en boende där och var på SU mellan 14 till 23. Sedan hem med den boende igen och hon var inte klar förrän 23:30. Min kollega var då väldigt trött och skulle samtidigt tillbaka klockan 6:45 dagen efter för att jobba igen. Min kollega tänkte då att hon tar en taxi hem så hon får sova lite. Att ta spårvagn och sen buss skulle ta minst 45 min till plus promenad hem vilket stannar klockan på runt en timme.
Min kollega tänkte säkert att i en bra värld med en bra arbetsgivare så får hon ersättning för sina utlägg, men svaret hon får är ”Det gick ju fortfarande kollektiva resor”, så hon får ingen ersättning.
Så är det att vara anställd inom Göteborgs Kommun, är ni inte alla avis???!!!

Bookmark the permalink.

One Response to Dagens snålhet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *