Att vara tillsammans

Igår var jobbet ute, väldigt många var med och det var riktigt lyckat. Som vanligt när man är på ett ställe springer man hit och dit och 60% pratade man inte med så mycket som man velat, men detta ska inte handla om det, utan detta ska handla om någonting annat: Att vara tillsammans
Det var en unik kväll igår, och det på grund av det faktum att aldrig någonsin under vårt ställes historia har så många samlats för att ha kul ihop, och det behövs. Gud hjälpe oss vad det behövs.
Tyvärr är det bara att konstatera att vi har en arbetsgivare som skiter i oss. Våran arbetsgivare bryr sig inte om vi trivs, tycker om varandra och så vidare. Det som andra arbetsgivare lärde sig för 200 år sen: Med glada arbetare får vi bättre prestationer, har inte nått kommunen än, och vet ni vad jag känner så här dagen efter? Fuck them!
Kan vi inte från och med nu bestämma att vi ihop försöker göra små events som gör att vi kan träffas utanför jobbet och enbart ha kul? Det behöver verkligen inte varje gång handla om att gå ut på krogen. Det behöver inte handla om att dricka alkohol hela tiden. Det kan handla om allt från att ha t.ex ha picknick, till att göra vad sjutton som helst. Grunden ska vara att vi ökar vänskapen och relationerna oss emellan som arbetar i samma hus. Alla behöver det, så också vi så klart.
Våra chefer nuvarande favorituttryck är ju att få påminna oss om att ”Ni jobbar i hela huset”. Att de inte för ett skvatt brytt sig om att försöka få folk i hela huset att lära känna varandra säger ju mer om dom än om oss, men kan vi inte ändra på det själva då? Kan vi inte försöka se oss i huset som en enhet som arbetar med samma mål och som trivs ihop. För om vi kan ha kul ihop, blir ju också jobbet desto roligare, eller hur?
Om 2 veckor kommer det i vår stadsdel tas ett beslut som kommer för förödande konsekvenser på våran verksamhet. Om vi tidigare tyckt att det varit kaos runt om oss är det ingenting mot vad som komma skall, det kan jag lova er. Med en större gemenskap/vänskap i huset skulle allt bli lättare. Dessutom ska vi inte förglömma det faktum att ju mer eniga vi är ihop, desto svårare blir det att ständigt köra över oss. Jag tror stenhårt på att om vi kunde vara en grupp istället för som det är nu 5 stycken så hade vi kunnat nå långt och jag tror heller inte att vägen dit behöver vara så lång och svår om vi alla hjälps åt.
Kanske skulle en ”event grupp” startas i huset. Självklart kommer vi inte få ha några samtal om det under arbetstid, som sagt personal som mår bra är ju inget man strävar efter, men Internet finns ju! 90% av vårt hus är ju snart medlemmar i Facebook, där finns en bra möjlighet.
Kanske skulle vi kunna ha några event per termin, en del lite mindre och en del större just för att kvällen igår inte ska bli ett enskild händelse utan något som faktiskt kan ske igen. Kanske är det så att ”Gay kvällen” igår var speciell och därför var det många som kom men jag tror vi skulle kunna göra succé igen!
Så fundera på detta, skriv gärna ner här som kommentar vad ni tycker. Men det är banne mig på tiden att vi som arbetar ihop, och vi som arbetat i flera år ihop, nu börjar bli det som vi kallas: Arbetskamrater!
/Walentine

Bookmark the permalink.

One Response to Att vara tillsammans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *