En bra dag på jobbet

Idag var det sommarmiddag på jobbet. Varje år sen 2002 (förutom ett år) har vi fixat middag till de boende som bor på vår avdelning och grannarnas. I år ville jag göra det annorlunda, jag tyckte att alla ska få sommarmiddag så snabbt och lätt bestämde jag mig för att laga mat till alla boende, lite över 70 stycken.
Igår när leveranserna kom undrade jag vad jag gett mig in på. Det kom två vagnar fulla och om föressten det blir ont om paprikor i butikerna i år så är det mitt fel. Jag beställde en aning i överkant av detta.
Nåväl idag var jag på jobbet före klockan 6, och menyn var enkel men ändå lite småspeciell:
Filégryta med Hasselbackspotatis och till dessert blir den hemlagad äppelpaj som idag efter ett bra tips från Malin blev Äppel och jordgubbspaj istället 🙂

Malin är skitglad att få va med på kort!

Avdelningens nya charmtroll Matilda. Hon läser till SSK minsann. Igår försökte hon ta blodtryck på mig. Jag har aldrig varit så nära döden 🙂

Som traditionen bjuder spelades även i år Haddaway, George Michael och annan bra musik. Dessutom som extra bonus spelades ”Ska vi plocka körsbär i vår trädgård”. Varje gång den låten spelades dök vår nya SSK upp så nu funderar vi på att ha den på repeat :p

Malin tänker, ”Det är  ganska högt men tar fanskapet ett enda kort till så hoppar jag”

En del pajformar blev det…

…men jag tror de blev goda. De tog slut i alla fall vilket ju var tanken

Malin är duktig på att duka, även idag gjorde hon det skitbra.

Det gick åt en hel del filé som synes, och det var några stycken till som inte ville vara med på bild. De var helt enkelt för blyga

Annika och Reidun som också jobbade kom faktiskt bokstavligt talat inte med på bild, men dom var där minsann! Dessutom glömde jag av att ta kort på maten när den va färdig men jag är säker på att ni överlever utan den upplevelsen.

Allt gick som på räls idag, mycket tack vare att vi alla jobbade så underbart bra ihop. Inget tjafs och inget gnäll. Alla ställde upp och vi hade skoj, och vi kan med mycket gott samvete säga att vi ordnat det förjävla bra idag för alla våra boende.

Jag vet inte varför men det är något speciellt med den här dagen. Kanske för att det är tradition, eller kanske för att det alltid genomförs när semestervikarierna är inne. Det blir en annan stämning då och alla är glada. Man är helt slut efteråt, fullständigt totalt kaputt slut men det är det värt. För vi har lagat mat till runt 80 pers i ett serveringskök på en spis (jävel) som inte ens har en stor platta och vi gjorde de galant!

Men ändå, det är de boendes blickar för det dukade bordet. Tindrandet i ögonen när det är Kalas, och det är glädjen att se att dom äter! Gamla äter dåligt och har ofta inte någon aptit, men vid sådana här dagar är det annorlunda. Då äter dom och dom njuter.

Fjolla som man är hade jag till och med svårt att hålla tårarna borta när en av de boende som normalt inte hyser något direkt bordskick och som dessutom ser väldigt illa, börjar äta med kniv och gaffel. Då blev jag rörd och smet ut och tog ett bloss, blödig som man är.

Japp, idag var en bra dag och man har den där underbara känslan nu som man känner när man gjort något bra i livet. När man gjort något bra för någon annan. Sådana dagar är bra, och sådana dagar vill man ha många. För idag visade vi och boendet hur bra äldrevården kan vara. Hur bra samarbetet kan vara och hur det ska fungera. En lagar mat, en tar upp boende, SSK går rond med läkaren och emellanåt pratar man om något som inträffat, någon behandling som sätts in eller tas bort, och sen går man tillbaka till grytorna. Man serverar lite kaffe emellanåt, och man pratar lite med någon boende som undrar något. Man skojar/ (eller i mitt och Matildas fall) raggar :´) på varann och allt flyter bara på, och jobbet blir en dans på rosor. De boende blir trygga för de boende ser att personalen mår bra och har skoj, för ett jobb ska vara skoj och även ett hus där döden ofta kommer måste få innehålla glädje och förväntningar. Som när vår lilla tant som vandrar hela tiden ser på maten och säger ”Ååå så gott, får jag det”

Så tack alla som jag jobbade med idag, vi var helt enkelt bäst!

Kram!Bookmark the permalink.

3 Responses to En bra dag på jobbet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *