Melodifestivalen 2010, Andra Chansen, Örebro: Summering

Andra Chansen är ju ett avsnitt av Melodifestivalen som ändrats en hel del genom åren fast i år har det varit väldigt tyst om regelverket som normalt Aftonbladets personal haft svårt för och som då självklart gör det till en folkets sak. Sedan HEJA SVT! som idag hade hela sändningen av Andra Chansen teckentolkat på svt.se för de som behöver det. Jag kollade in det lite och till och med låtarna teckentolkades. Kanon SVT! Sånt vill man se mer av från vårt Public Service.
Kvällen inleddes med att någon äntligen gett Christine lite kläder så att hon inte ser ut som en dåre, samtidigt som Månz sjunger Bondtema. Helt ok inledning som sedan följs av kvällens första duell.
DUELL 1
Pain of Salvations – RoadSalt
vs
Pernilla Wahlgren – Jag vill om du vågar
Ingen av dessa låtar är nåt jag tycker om, faktum är att jag anser att de bägge är rena skiten. Pernillas låt påminner allt mer om Linda Bengtzing och allt med Linda borde förbjudas. När det gäller Roadsalt så är det kanske det tråkigaste låt jag hört i mitt liv. Så det är faktiskt skitsamma hur det går här.
Låt jag vill ska gå vidare: Helst ingen
Låt som gick vidare: Pernilla Wahlgren
DUELL 2
Pauline – Sucker for love
vs
Crucified Barbara – Heaven or Hell
Sucker for love är en av mina absoluta favoritlåtar från i år, och den spelas flitigt här hemma. Jag älskar 60-tals soundet hur mycket som helst, så Sucker for love står som vinnare när det gäller mig i alla fall. Fast jag tror inte att Pauline kommer rå på Crucified Barbara i den här omgången. Heaven or Hell är inte alls dålig, och det är kul med lite ”tjejgrupper” som den här och jag tror dom kommer rocka sig ändra till semifinal.
Låt jag vill ska gå vidare: Sucker for love
Låt som gick vidare: Heaven or Hell
Det blir alltså mega schalger mot rock i kvällens första semifinal, spännande.
DUELL 3
Kalle Moraeus & Orsa Spelman – Underbart
vs
Neo – Human Frontier
Jag gillade ju låten Underbart, mest för att det är så svenskt. Sedan att Kalle inte har så mycket så kallad sångröst gör kanske inte så mycket när en låt som denna bara får en att må så där svenskt kanonbra och jag kommer på mig att sakna sommaren mer än någonsin just nu. Frågan är däremot om den kan stå emot Neo, för om Underbart får en att tänka på svenska sommarängar så får Neo en att vilja ta med honom till den där ängen..
Human Frontier är heller ingen dålig låt alls, och Neo är duktig på scen. Dessutom är kanske detta något som kanske kanske kanske skulle kunna fungera. Att man sedan ser ut som Mika är ju bara en fördel.
Fast nu när jag hör dom igen tror jag faktiskt att det blir Underbart som går vidare. Absolut inte för att Neo är dålig utan mest för att jag tror att underbart faktiskt är den enda riktigt svenska låt i år, för jag räknar inte skiten med den där bimbogruppen som svensk musik
Låt jag vill ska gå vidare: Underbart (Det är ändå så svenskt)
Låt som gick vidare: Underbart!
DUELL 4
Alcazar – Headlines
vs
Jessica Andersson – I did it for love
Ju mer jag hör Headlines så gillar jag den, vilket brukar vara tvärtom när det gäller Alcazars låtar och mig. Headline känns verkligen ut genom rutan och gruppen är ruskigt proffsiga i genomförandet vilket borde vara en lätt match då att vinna en här duellen.
Nu är det dock så att folk verkar gilla Jessica Anderssons ballad, vilket för mig är totalt obegripligt. Själv tycker jag att I did it for love är skittråkig. Så här hoppas jag på Alcazar men jag tror att svenska folket som nu hinkat i sig i alla fall första flaskan rödvin tycker annorlunda.
Låt som jag vill ska gå vidare: Headlines
Låt som gick vidare: I did it for love
Det blir alltså svensk folkmusik mot skitballad i semifinal nummer 2
Semifinal 1
Pernilla Wahlgren – Jag vill om du vågar
vs
Crucified Barbara – Heaven or Hell
Nej, Jag vill om du vågar blir inte bättre när man tvingas att höra den igen. Det är rent ut sagt en förskräcklig låt som säkert kommer spelas en massa på P4 Sjuhärad, vilken säger en hel del om den befolkningen. Ändå är det svårt att veta om Heaven or Hell står emot Pernilla. Jag är alldeles säkert att det sitter massa långhåriga människor just nu som och röstar för glatta livet, men samtidigt har ju även homosexuella och pensionärer telefoner så det kan gå hur som helst, men jag blir ändå tvungen att heja på Heaven or Hell
Låt jag vill se i Globen: Heaven or hell
Låt som gick vidare: Jag vill om du vågar
Semifinal 2
Kalle Moraeus & Orsa Spelman – Underbart
vs
Jessica Andersson – I did it for love
Ja jag behöver ju inte gå in direkt mer på vad jag tycker om dessa två låtar. Gör vi en religiös beskrivning av dom så är detta som att stå inför Sankte Per och själv få välja på himmel och helvete, och då är låten Underbart Himmel.
Även här är det svårt som tusan att avgöra i förväg vad som kan gå vidare. Underbart sticker ju ut, och visst fan vore det kul att se ”gubbarna” i Globen men samtidigt verkar svenskarna väldigt förtjusta i ballader i år. Kanske beror det på den långa snöiga vintern och den ekonomiska krisen.
Låt som jag vill se i Globen: Underbart
Låt som gick vidare: I did it for love
Ja det var andra chansen det och nu är det bara finalen kvar, som ännu en gång sker i Globen. (kanske kan flytta finalen nån gång?!) Två skitlåtar har röstats fram ikväll, grattis Svenska folket (lobotomi någon?)
Det blir en final byggt på mycket svaga låtar i år och det enda jag hoppas redan nu är att Manboy inte vinner, vilket jag tror den kommer göra.
Slutligen, Måns har gått från ganska kass till skitbra, heja Måns!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *