Melodifestivalen 2010, Deltävling 4 Malmö: Summering

Då var årets sista deltävling avslutad och med tanke på kvalitén detta år så var kanske det lika bra. För 2010 måste vara det sämsta år någonsin i den här tävlingens historia. Det har spretat åt alla håll i år men inte åt det hållet där de bra låtarna håller till, ja utom ett undantag och det var Anna Bergendahl – This is My Life, som ju gick vidare direkt till globen idag. Låten är ingen låt som kommer gå i Europa men ärligt, svenska tävlingen bryr sig inte om det i alla fall längre. Hos mig satte sig låten direkt!
När det gäller dagens omgång i övrigt så finns det inte mycket att klaga på när det gäller programmet i sig. Måns och Christine har hittat sin form nu och det flyter på bra, och Dolphs besök på gayklubben tyckte i alla fall jag var jävligt kul. Schlagermedleyt var också lite småsött och alla gånger Ska vi plocka körsbär i min trädgård spelas är bra gånger, för har det gjorts någon större kultlåt?
Resultatet av dagens omgång var det väl egentligen ingenting chockartat. Jag var lite orolig för att Noll Disciplin skulle gå vidare men det gjorde dom inte och att Jöback gick till Globen var ju ganska väntat med tanke på Peters stjärnstatus. Det gör också att denna omgång blir den enda omgång som faktiskt skickat bra låtar till Globen, Grattis Malmö!
Kvällens resultat:

Till Globen

Anna Bergendahl – This is My Life
Peter Jöback – Hollow

Till Andra Chansen

Neo -Human Frontier
Pernilla Wahlgren – Jag vill om du vågar
Nästa vecka är det dags för Andra Chansen så vi kan räkna med att vi i veckan kan läsa i kvällstidningarna om att ingen förstår reglerna så brukar det ju vara varje år. Vi ses då!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *