Melodifestivalen 2010, Deltävling 4 Malmö: Låtarna

Dags för fjäde deltävlingen i detta mycket svaga år. Förra veckans skräll är något som i alla fall gjort att jag totalt tappat respekten för svenska folket, och man undrar när vi ska lära oss att bara för att en idiot håller i en fiol så behöver det inte vara bra. Nåja, skit samma. Nu är det Malmö som gäller och vad man hört är det Peter Jöback och Sibel som är förhandstippade, men vi får väl se…
1. Sibel – Stop
Vi kan ju börja med kläderna för vad i helvete va detta??? Sibel har nyss visat nackdelen med HDTV för denna så kallade klänning är något som jag helst hade velat se så oskarpt som möjligt. När det sedan gäller låten så är känslan den samma, för detta var bland det värsta jag hört någonsin. Låten är 3 min av totalt osammanhängande ljud enligt mig och Sibel lyckades med konsten att få mig att avsky henne ännu mer än när hon var med senast. Detta skulle vara inspirerat av Lady Gaga läser jag. Var frågar jag mig då?
2. Py Bäckman – Magisk stjärna
Men snälla nån? I och för sig, efter förra veckan kan ju vilken skit som helst gå vidare, men vad är detta? Jag är inget fan av Py sedan innan och detta gjorde direkt inte saken bättre kan jag ju säga. Denna så kallade ballad med något som ska försöka vara en djup text landar platt och hemskt. Det låter som Melodifestivalen för 20 år sedan och inte vill vi ha tillbaka det! Nej bort bort bort
3. Neo -Human Frontier
Om Pys låt lät Melodifestival för 20 år sedan så skriker denna Melodifestival på 2000-talet. Neo, en riktigt sötis som ser ut som Mikas bror, framför en glad pop & danssång som säkert kommer gå hem. Det är dessutom ett snyggt nummer där me käpp är främsta talangen på scenen. Helt klart godkänd låt som jag kanske själv inte kommer lyssna sönder men som säkert en hel den kommer gilla.
4. Lovestoned – Thursdays
Ganska skön popreggae måste jag säga även om jag också känner att låten har svårt att nå ut genom TV’n.Thursdays är en sådan låt som jag tror fungerar på dansgolvet med en viss mängd alkohol intagen och ljudet så högt så man inte kan tänka. Det är trallvänligt och låten sätter sig, och jag tror att den har en viss chans, kanske inte till Globen men till Andra Chansen.
5. Anna Bergendahl – This is My Life
En sak visar Anna och det är att man inte ska dömma utseende efter hur man tror att personen kommer låta. Denna lilla tjej har en sanslöst skön röst och This Is my life är en fin ballad. Ingenting som vi borde skicka, men det är faktiskt en låt med känsla i och jag hoppas fler känner det samma, för denna vill vi höra igen.
Hittills kvällens bästa låt.
6. Pernilla Wahlgren – Jag vill om du vågar
Bara jag som tycker att det luktar Carola om det här? Jag vill om du vågar är en sådan där låt som egentligen är skitkass med en sanslöst banal text men som antagligen kommer gå till historien som en av detta års klassiker. Den innehåller allt sånt som en sådan låt ska ha, och speciellt bra är det inte, men det var inte Tusen och en natt, Främling, Bra vibrationer etc etc heller.
Dessutom hade man fläkt på scenen när hon sjöng, det är alltid ett bra tecken på vilken låt ska spelas på gayklubbarna tills näst år.
7. Noll Disciplin – Idiot
Problemet med att dagis har stängt på helgerna är att ungarna då kommer med i Melodifestivalen. Här är 4 stycken som ser ut att vara runt 13 år, och låten de sjunger låten mer som något framfört i en källare hemma hos någon av pojkarna. Det är mest oväsen och jag kommer på mig att inte ens när jag anstränger mig vilja hör va de sjunger.
Att låten Idiot är med är självklart för att man vill bredda festivalen, men de i juryn som tog fram denna skit kan man bara kalla en sak: Idioter. Sedan va man coola i gruppen när låten va klar och då skrek man ”Tack så jävla mycket”
Sååååå cooolt!
8. Peter Jöback – Hollow
Dags då för denna veckas självklara vinnare enligt de flesta. Peter med sin fantastiska röst har fått en ballad som mer låter som ett musikalnummer än en låt i Melodifestivalen. Det är en småstark ballad men ändå inte SÅ stark måste jag säga. Det saknas något tycker jag, kanske lite stråkar eller lite mer utfyllnad. Allt känns lite för tomt. Det som denna låt däremot levererar är en sanslöst snygg lasershow, men Peter borde kunna gå till Globen på grund av sin stjärnstatus och sättet han framför låten på är det verkligen inget fel på. Han är en sanslöst bra sångare
Ja, nu har man hört alla låtarna i 2010’s melodifestival och något måste göras för årets 32 låtar har varit överlag inte bara dåliga, de har varit skitkassa. Hur det kommer gå ikväll vill jag inte ens spekulera i, och efter förra veckan så…tja….de kan gå hur fan som helst.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *