Melodifestivalen 2010, Deltävling 2 Sandviken: Låtarna

Dags för årets andra delfinal, och efter besvikelsen på själva programmet förra veckan så vågar man inte hoppas på mycket. Jag har själv mest följt den idiotiska kampanjen som kvällspressen haft om att Dolph skulle vara med ikväll. Jag som tyckte att Dolphs dans va ganska kul anser å andra sidan inte att han är gud fader själv. I jämförelse med de andra programledarna var Dolph den som sög minst, så enkelt är det. Hoppas att de blivit bättre denna vecka för annars blir det bara tråkigt och vem vill ha en tråkig melodifestival???!!!
Nåväl, kvällsens låtar sägs bara svaga och det tror jag gärna på, men det börjar med en riktigt liten pudding.
Erik Saade – Manboy
Veckans första låt är kanske den sötaste sångare som någonsin dykt upp i en Melodifestival och detta ett år när Darin ska spela. Erik är såååååååååååååååååå söt! Herrejösses! Jag blir osäker på om jag ska se på TV, pilla på mig själv eller bara dräggla. Gayvärlden (och 13 åriga småtöser som brukar ha samma smak) har fått en ny hjälte! 19 år gammal, med ett leende som man aldrig vill sluta se på. Dessutom verkar Erik ha stora händer! YAY! 😛
Manboy är väldigt mycket melodifestival. Det är en låt som sätter sig direkt och som man egentligen inte gråter om man inte behöver höra fler gånger. Fast en sak ska denna låt ha en stor eloge för och det är framförandet, för det var verkligen snyggt. Även om jag inte direkt skulle slänga kallvatten på Erik om han var i närheten. Snyggt framförd som sagt, och antagligen så snyggt så den åker direkt till globen, och kvällspressen har fått en ny att skriva om.
Det jag ändå mest kommer att tänka på när jag hör låten är Eriks svar till QX ”Jag har inte träffat en enda homosexuell som varit elak”. Nej lille Erik, det beror på att vi vill ligga med dig
Andra Generationen & Dogge – Hippare Hoppare
Jag är hemskt ledsen, men vare sig Dogge eller Andra Generationen tillhör något som jag gillar att lyssna på. Faktum är att jag ALDRIG ens vill lyssna på dom. Jag har väldigt svårt för den här musiken, och därför blir jag genast anti när jag hör detta.
Men visst, för dom som gillar sånt här så är det säkert jättebra, och kanske kan låten just på att den är väldigt egen gå vidare.
Anna Maria Espinosa – Innan alla ljusen brunnit ut
Kvällens första ballad låter som något b-spår på någon singel från 80-talet. Låten ”Innan alla ljusen brunnit ut” är en låt som du hinner glömma redan innan låten tagit slut. Det är för mig totalt intetsägande, och totalt ointressant och detta är en ballad som jag aldrig mer kommer eller vill lyssna på.
Riktig jävla smörja.
Highlights & MiSt – Come & Get Me Now
Men va fan! Vad är detta? Är vi tillbaka till 1995 eller nåt? Get me now är en form av dansband och lättpop som inte tilltalar mig på något sätt. Det är kanske trallvänligt för de som tycker att sån musik är kul, själv vill jag bara gråta. Har faktiskt ingenting mer att säga, mer än att detta är ännu en låt ner i golvbrunnen.
Pauline – Sucker for Love
Äntligen något bra! Denna låt låter väldigt mycket Motown och vem älskar inte det?! Sucker for love är en helskön låt, som kommer spelas massor hemma hos Walle det kan jag försäkra. Pauline har skön röst och ett färgglatt framträdande gör detta till kvällens bästa låt hittils. Jag vill se den i Globen, men tyvärr tror jag inte att Svenska Folket håller med.
(Extra notering: När jag skrivti klart detta gled kameran över Green Room och där satt Erik och när han såg kameran så började han le så man ville spy. Ge dig nu Erik, SÅ snygg är du inte)
Andreas Johnsson – We Can Work it Out
Denna kille har jag aldrig förstått mig på, och kommer aldrig göra det heller. Dessutom borde alla som frivilligt gör en duett med Carola tvingas göra lobotomi. We can work it Out är en ballad, en sanslöst trist ballad om du frågar mig. Låten låter snyggt, men det är väldigt tråkigt bara, och även om ballader normalt inte brukar göras för att höja stämningen så behöver de ju inte ge dig dödslängtan heller. Bort bort bort, men jag tror den ändå kan gå vidare, och det beror på att Svenska Folket är konstiga
Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – Underbart
Alla människor som spelar folkmusik älskar jag, och jag tycker Orsa Spelmän är så jävla sköna. I en tid av Manboys är det en fröjd att det finns nåra som håller kvar vid traditionerna.
Underbart är ju en nyskriven glad svensk låt, som kanske inte är det bästa jag hört, men svenskt är det och låten kommer säkert gå bra på Svensktoppen och i P4. Kalle Moraeus är inte direkt någon Pavarotti när han sjunger men vem kan säga nej till en text som säger ”Är det säkert att du älskar mig, har du kärlekens alla toner, klingar starkt och underbart” Man blir glad och varm och lite stolt över Sverige. Go Kalle!
Hanna Lindblad – Manipulated
Hanna står helt klart för kvällens bästa och snyggaste framförande. Det märks att hon stått på scen innan, för hon kan det där. Tyvärr tror jag inte låten kommer gå långt här, inte för att låten är dålig. Det är en skitskön danslåt som efter några varv i mixern kommer spelas flitigt på dansgolven. Fast här undrar jag om det kommer hålla, men jag hoppas i alla fall, för det är Hanna värd. Vi snackar världsklass på framförandet här.
Ja det var låtarna det och så här när man hört alla håller jag med om att det var svaga låtar denna vecka. Nu när 45 min gått sen Manboy spelades insåg jag att den inte var så bra och det var mina hormoner som styrde.
Gissa vågar jag inte göra, för det kan gå som sagt hur som helst, men om låten Innan alla ljusen brunnit ut går vidare slutar jag se på Melodifestivalen.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *