Melodifestivalen 2010, Deltävling 3 Göteborg: Låtarna


Efter två ganska tama deltävlingar, faktist de tråkigaste på flera år, så ska det bli spännande att se vad Göteborg kan erbjuda i tävlingsväg. Darin är ju förhandstippad, och med tillräcklingt många fjortisar framför TV’n så borde Darin ha en stor chans att gå vidare till Globen oavsett hur låten han sjunger än är.
Här är i alla fall veckans låtar:
Alcazar – Headlines
Alcazar är tillbaka igen! De brukar ju vara med alla år hela tiden så det är ju nästan snart en liten tradition. I år är de tillbaka med en danslåt igen som låter sådär. Inget jättebra faktiskt. Hos mig sätter den sig inte i alla fall. Men som vanligt är det jävligt snyggt framfört och publikens reaktion verkar vara att den gillar den. Kan säkert gå vidare
Johannes Bah Kuhnke – Tonight
*zzzzZZZZzzzz* Tonight är en sådan låt som jag avskyr men som jag vet att Svenska folket kommer älska. Det är segt, smörande och allmänt kasst. Det är skrikande mansröst och ”pampig” refräng, och framförallt är det jävligt dåligt. Nej USCH!
Elin Lanto – Doctor Doctor
FY Fan, vilken billig låt detta var. Doctor försöker säkert vara en skön låt men blir inget annat än rent trams. Lantos senaste låt i festivalen var inget hit, och detta är ännu värre.
Det är en låt som försöker vara allt samtidigt, rocking, sexig och dansvänlig, men den misslyckas på alla plan och tillsammans med en sanslöst barnsligt framträdande är detta kvällens sämsta skitlåt. Om Denna går vidare ska jag be nordkorea testa sina atombomber på oss.
Erik Linder – Hur kan jag tro på kärlek
Jag är ju den ende svensk som inte gillar Ted Gärdestads musik, och detta skriker Ted. Det är en flummig svensk ballad som inte tilltalar mig alls faktiskt. Det är lite för mycket svensk ånger och ångest för att jag ska gilla det. Men Erik sjunger fint, det gör han, och den går säkert hem i stugorna.
Getty Domein – Yeba
Jag tycker det är kul med olika kulturer, men varför ska man då ta en låt som är kass? För detta var rena skiten. Nu när låten är slut kan jag inte ens under hot berätta hur den lät, och det enda jag kommer ihåg är att killen sjöng på ett språk jag inte begrep.
Timoteij – Kom
ALltså jag vet inte om jag är extremt negativ denna vecka men va fan har hänt med juryn? Kan det bli sämre än låten Kom? 4 fjantiga blondiner med fiol som inte kan sjunga. Är detta bland det bästa som skickades in förra året? Detta är sån här smörja som tyvärr kan tilltala många. Svenska Folket verkar ibland tro att bara för att man ser en fiol så är det en hyllning till sitt fosterland. Om tillräckling många sådana gillar den här korkade bimbolåten kan den gå vidare, men jag hoppas jag har fel för usch
Darin – You´re Out of My Life
Tuttenutten Darin kommer in med en ballad, och det är faktiskt en fin ballad Darin sjunger. Den börjar lite skakigt men blir starkare när refrängen kommer, och Darin tillsammans med en sorgligt ballad kommer automatiskt leda till att sveriges kontaktkort kommer tömmas ikväll och Darin åker direkt till Globen.
Crucified Barbara – Heaven or Hell
Det är lite kul med rock, och Heaven or Hell var faktiskt en bra sådan. Det var tryck och det svängde rejält. Frågan är väl om det räcker men jag tror faktiskt att det kan göra det. För det sticker ut lite så där lagom och det tilltalar dom som normalt inte skulle rösta. Jag hoppas faktiskt på denna låten, för det är värd att uppmärksammas lite mer.
Jag tänker inte ens ge mig på en gissning denna vecka, förutom Darin då. Annars kan de gå hur som helst och det enda intryck jag har är att det kanske är dags att ändra tävlingen lite, för nu är det extremt dålig kvalite på låtarna.
Hur det går får vi se snart…..

Bookmark the permalink.

One Response to Melodifestivalen 2010, Deltävling 3 Göteborg: Låtarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *