Melodifestivalen 2010, Deltävling 1 Örnsköldsvik: Summering

Nej, jag är hemskt ledsen, men detta var inget bra. Jag är faktiskt väldigt besviken. För med dessa tre programledare blev det pannkaka, och Melodifestivalen är totalt beroende av sina programledare. Måns, Dolph och Christine passar inte för det här alls. Christine ser mest borta ut och var det bara jag som inte fattade ett enda av de skämt som Måns försökte sig på. Vinnaren av denna trio blir Dolph som faktiskt efter detta kommer kunna kalla sig folkkär. Hans sångnummer kommer gå till historien och han var bara alldeles härligt cool. underbart  med tanke på att jag tror att både en och två ute i Sverige frågade sig vad sjutton Dolph Lundgren skulle göra i Melodifestivalen.
Fast det räcker inte, och jag hoppas att Måns och Christine slipar på det här tills nästa vecka för annars blir årets festival rena skiten, och släng bort Christines klänning. Den kan ha varit det fulaste jag sett.

När det gäller det tekniska så visar verkligen SVT upp sin bästa sida.  Scen, ljud och bild är som vanligt i världsklass och man blir nästan stolt över att ha varit med och betalt det hela med licenspengarna. Årets scen användes tyvärr ganska dåligt men det var ju å andra sidan första tävlingen så mer lär väl hända för snygg är den, skitsnygg.

När det gäller minnesvärda ögonblick av första programmet måste ju Perelli, Nanne och Zonjas nummer i öppningen nämnas, för det var fan det coolaste på länge och vilken underbart härlig cover  på Holding Out For a Hero

Vidare var det ju lite nya regler igen, och nu får vi direkt veta vilken låt som fått flest röster och som omedelbart åker till Globen. Det blev ju Salem Al Fakir och jag vågar påstå att hans ögon hjälpte till, för jävlar vilken söt kille. Låten däremot blev inte bättre när man hörde den igen.

Resultatet av årets första deltävling:

Till Globen

Salem Al Fakir – Keep On Walking
Ola – Unstoppable

Till Andra Chansen

Pain of Salvation – RoadSalt
Jessica Andersson – I Did it For Love

Hur fan någon kan ha röstat på sömnpillret RoadSalt är en av de svåra frågorna som Sveriges psykologer behöver fundera på framöver. Olas vinst kom ju inte som en chock direkt, och om de andra har jag bara en sak att säga:  Det bådar inte gott för framtiden.

Bookmark the permalink.

2 Responses to Melodifestivalen 2010, Deltävling 1 Örnsköldsvik: Summering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *