Melodifestivalen 2010, Deltävling 1 Örnsköldsvik: Låtarna

Det är dags igen! Dags för veckor av chock, rasa, panik, gråt, skrik, kritik, hysteri och kvällstidningar som i takt onanerar ihop i det som kallas för Melodifestivalen. Denna uttagstävling där svenska folket fullständigt skiter i hur det kommer gå i Europa, medan vi å andra sidan har sanslöst kul när vi plockar fram låten vi inte bryr oss om 🙂

Som vanligt kommer ni här kunna läsa den absolut bästa genomgången av varje låt, och som vanligt ska jag försöka vara så rak och elak som jag kan. Något som oftast inte är så svårt när det gäller denna festival.

Årets första deltävling går i Örnsköldsvik och det är väl kul. Som vanligt vågade man inte flytta finalen från den absolut värsta byggnad för musik som finns, Globen, men skit samma. Nu börjar resan och må bästa (värsta) låt vinna!

Kommentarer om programmet kommer i summeringen som vanligt. Here we go…

1. Ola – Unstoppable
Ok, sådana här låtar gör mig förvirrad. Det finns inget värre än en kille som fullständigt skriker BÖÖÖÖG samtidigt som han sjunger om någon brud. Ola är tillbaka i hysterin och det med en låt som är väldigt mycket melodifestival som inte ska låta som en schlager men som ändå gör det. Det är en trallvänlig låt som säkert går hem i stugorna som det heter. Samtidigt är den totalt intetsägande, vilket ju verkar vara en regel i där här tävlingen. Vidare lär den gå i alla fall.
2. Jenny Silver – A Place To Stay
Denna låt har inte en chans, och synd är det för detta är redan en favvis här hemma. A place to stay är så långt från Melodifestival man kan komma men det behöver ju absolut inte betyda att det är dåligt. Det är en skön låt som sätter sig djupt, vilket i alla fall jag är glad över. Synd att den antagligen blir sist. Fast jag frågar mig vem i helvete som klätt Jenny, hon ser inte klok ut.
3. Linda Pritchard – You´re Making Me Hot Hot Hot
Första låten i år som kommer tilltala patetiska 40 åringar på klubbarna i Sverige som tror att de är 20. You’re making me…. är en trallvänlig låt som låter EXAKT som en låt jag inte kommer ihåg just nu. Det är lite pop, lite grekiskt och lite allt möjligt i den, men bra är det inte. För 10 sekunder efter att låten slutats spela vill man inte hör den igen, men jag tror tyvärr att jag måste göra det, för denna går vidare, om inte till final så till andra chansen.
4. Pain of Salvation – RoadSalt
Jag lovar, reklamavbrott är roligare än det här. Det börjar så bra, men sedan händer ingenting. Det är dött dött dött i denna så kallade ballad. RoadSalt är en låt som hade mått bra av lite extra behandling efter att den skrevs. Något mer instrument hade hjälpt, ja något som händer! Nu är det bara dött. Vilket är synd. Till saken hör att det säkert kan tilltala vissa där ute, så jag vågar inte ens göra en gissning på hur det kommer gå. Men sångaren ser ut som Jesus, så Carola kommer rösta i alla fall!
5. Anders Ekberg – The Saviour
Men va i helvete! Jag köper att det ska vara bredd på låtarna men detta är ju för fan sanslöst. Denna låt låter som en refuserad Disneysång, och det säger en del med tanke på vilken skit det företaget spottat ut sig de senare åren. Jag gillar Ekborg, han är en mycket duktig sångare, men hur kan någon välja att ställa upp i det här? Rena skiten är denna operamusikalpopsmörjan.
6. Jessica Andersson – I Did it For Love
Ännu en ballad med duktiga Jessica. Det börjar snart kännas som att detta är det enda hon gör under året, sen vilar hon upp sig tills nästa festival. Nåväl, I did it for love är en typiskt ballad som innehåller allt som en ballad ska göra. Musik om taskig kärlek, höga toner och en sångerska som sträcker ut händerna i luften. Problemet är att jag som älskar ballader inte gillar det här alls. Tycker inte att låten kommer igång oavsett hur bra Jessica sjunger. Men svenska folket kommer självklart inte hålla med mig, så denna går säkert vidare.
7. Frispråkarn -Singel
Äntligen en rktig raplåt i den här festivalen. Jag är inget fan av rap men har stört mig på att det varje år ska vara någon som mer gör parodi på rap istället. Singel är en skön låt som jag faktiskt tror kan ha chans i den här turnén. Om inte så tror jag den kommer gå bra utanför festivalen. Sedan är frispråkarn den ende hittils som faktiskt verkar totalt närvarande på scenen. Heja!
8. Salem Al Fakir – Keep On Walking
Svåraste låten att bestämma sig om. Keep on Walking innehåller vissa delar som är skitsköna men låten känns som en jingel som bara går runt runt. Sedan förstår jag inte varför Salem sitter vi en flygel, för det finns ingenting som tyder på att den behövs. Nej, denna låt vågar jag inte gissa på alls. Fast Salem har sanslöst vackra ögon. Det kan man komma långt på.
Det var låtarna det och i ärlighetens namn vågar jag inte ens gissa hur det kommer gå. Ett enormt spretigt fält idag anser jag och det finns vissa som är riktigt bra och andra som är förjävliga rent ut sagt.
Känslan när årets första låtar är spelade är ändå att jag hoppas det blir bättre de kommande veckorna. Det jag däremot kan säga är att min favorit från denna vecka blir två stycken. A place to stay och Singel får mina röster i alla fall.

Bookmark the permalink.

One Response to Melodifestivalen 2010, Deltävling 1 Örnsköldsvik: Låtarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *