Bilder från 2009

Lite bilder hittade på svt.se med egna kommentarer bara. En snabb genomgång av året som gick…

Bilden ovan är kanske det jag mest kommer minnas från 2009. Jag kommer minnas SMS’et som skrek ”Michael Jackson är död”. Jag kommer minnas chocken när man slog på Text-TV’n och rubrikerna slog ut att The king of Pop inte längre fanns.

Media hjälpte till att låta oss minnas. Under en nyhetstorr sommar blev Michael Jacksons död extremt dokumenterat. All form av media hjälpte till och folket tog åt sig, och många sörjde. Kvällstidningarna visade sin vanliga vidriga stil genom att nästan omedelbart börja slänga in spekulationer om Michael verkligen var död. Sedan dök en norrman upp som sades vara son till Jackson, och allt fortsatte i samma stil som när Michael Levt.

Michael Jackson var en stor artist, en av de största vi haft. Hans musik kommer leva kvar för alltid, och hans tragiska död är bara att beklaga. Jag bara hoppas att han nu idag fått ro.

I sportents värld blev Usain Bolt  blev allas hjälte, och han chockade världen gång på gång med sina fantastiska prestationer.

Annars kommer mitt eget minne från sportåret 2009 bli diskussionen om när man är man och när man är kvinna. Caster Semenya fick smaka på en värld som har långt kvar tills den kan kallas för modern, men till slut fick hon behålla sina medaljer och kanske tog sportvärlden ett steg framåt, men de har fortfarande en lång väg kvar att gå.

I december blev Silvio Berlusconi överfallen av en psykiskt störd man som kastade en souvenir föreställande katedralen i Milano på regeringschefen. Några dagar senare kastade sig en kvinna över påven. Båda personerna kallades snabbt för psykiskt störda. Inte för att jag själv anser att våld löser någonting men med tanke på vilka de överföll så måste väl det ändå funnits något vett i skallen på dom. Påven visade också även 2009 att han är den värsta som hänt Katolska kyrkan på hundratals år, och samma kyrka blev ännu en gång avslöjad att dölja övergrepp på barn. Denna gång på Irland.

2009 visade igen att världen är bättre utan Vatikanstaten.

Stureplansnötternas största idol Tiger Woods låg bakom årets mest ointressanta nyhet. Kvällspressen försökte få skandalen att bli stor men vem brydde sig egentligen om vem Woods låg med och inte. Att hans fru var svensk gjorde kanske att några i vårt avlånga land kände sig internationella, men de flesta människor med vett i skallen sket i vilket.

I den stelaste video som någonsin gjorts meddelande Kungen med familj att 2010 skulle bli ett dyrt år för Sverige. För nu ska Victoria få gifta sig med sin Daniel. Veckotidningar, pensionärer och några andra jublade. Stockholm ska ställa till med fest och party och resten av landet lär ligga öde på turister när hela sveriges kungafamilj kommer stanna i Stockholm, men va fan! Det är kul för Vickan och Danne. Kärlek är alltid sött

När de fruktansvärda bilderna på de stackars grisarna kablades ut över Sverige förfasades vi och blev alldeles förskräckta. Hur kunde man göra så med djur frågade vi oss samtidigt som tårarna rann nerför våra ansikten. Miljöpartiet gick upp i mätningarna, också med hjälp av fiaskot med klimatmötet. Sedan kom julen och vi sket i grisarna och köpte 7 ton julskinka. Svensken visade ännu en gång att hon, efter USA, är världsbäst på att vara hycklare.

Idag vet alla vem Anna Anka är,  fast bara namnet borde göra att hon borde hålla käft, men det är det sista Anna Anka gjorde. Hon hade åsikter om allt, och alla som jobbar på Aftonbladet och Expressen blev upprörda. Ja, de blev så upprörda så att de skrev om Anna Anka varje dag, hela tiden, överallt, i varenda tidning. Själv tröttnade man på henne efter 15 min, och inte ens KD ville ta i henne med tång vilket säger en del med tanke på all annan skit som ryms i det partiet.

Och så då slutligen…

Hon kom tillbaka, allas vår Madonna. Två utsålda Ullevi tog emot stjärnan och välte nästan Göteborg. Madonna själv verkade inte så intresserad dock. En halvbra föreställning varvades med total ignorans gentemot sina fans. Madonna kom, gjorde vad hon skulle, och åkte hem.

2009 blev ett bra konsertår för Göteborg. Madonna, U2 och AC/DC gjorde sommaren till en rekordsommar för Sveriges bästa utomhusarena. Klon från U2 kommer folk sent att glömma, och pengarna som ramlade in i staden behövdes. För Göteborg går mot mörkare tider, med ett allt större hot från huvudstaden, men om det skriver vi mer om nästa år.

Gott Nytt År!

/Walentine

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *