Det drar ihop sig

Dagbok 5 september 2009
Ännu en fredag avklarad, en fredag man tillbringade på jobbet. Jag hade en sådan där arg dag idag, vilket jag kraftfullt visade för vissa kolleger. Jag är så less på när de ljuger. När de sitter med hela käften full med mat och samtidigt säger ”Ja jag äter inte på jobbet” Då blir jag förbannad och jag ställer mig på mina chefers sida, för med skitsnack kommer man ingenstans. Det där går igen på jobbet hela tiden, att vissa tror att cheferna inte ser eller fattar något och så ljuger de. Då brukar jag bryta in och säga tvärtemot med tillägget ”fast självklart är det bara jag som gör så” Det som händer är då att den som ljuger blir enbart löjlig och genomskådad direkt.
Det är höst i Götet nu. Det blåser sanslöst mycket och regnet inte bara vräker ner, det gör fan nästan ont när det träffar en. Mycket kan man säga om vädret men omväxlande är det i alla fall. Detta väder passar mig just nu. Det är skönt att bara få krypa ner i soffan under en filt ihop med favoritkudden och se på film. Hade tur denna vecka och fick tag i en Blue Ray spelare när jag egentligen skulle ha en DVD, spelaren var ett demoex och jag fick den till extremt bra pris. Bilden är kanon men visst är det lite penisförlängarstil över allt detta, men men V för Vendetta var snygg i Blue Ray, den saken är klar.
Livet går på tomgång just nu, väldigt mycket tomgång. Kommer inte för mig att göra någonting alls egentligen. Orkar ingenting och jag försöker bara leva varje dag som den är. Ibland är det enormt tråkigt men samtidigt, som sagt, kommer jag mig inte för att bryta tristessen. Jag kan tänka på vad jag ska göra, men när jag sedan bestämt mig är det försent och det är dags att lägga sig. Kanske är det något tillfälligt eller så är det helt enkelt bara höst.
Det drar ihop sig till snåltider på jobbet. Inte för att Göteborg under goda ekonomiska tider bryr sig om sin personal, men nu när det är kristider blir det extremt mycket värre. Nu ska det bara inte sparas, nu ska vi som jobbar inom den sämsta arbetsgivaren i Sverige straffas för att vi är så jävla dumma. Jag har sett det innan och vet vad som komma skall:
Timanställda ska bort, tomma luckor i scheman kommer inte tillsättas, varenda timme som kan ska skäras ner. Allt har vi sett innan, och det enda som växer i personalen är mer chefer, allt är som vanligt. 2, 4 eller 10%, det är något av de procenten som politikerna ska bestämma om, det är så mycket som ska sparas nästa år. Mitt tips är att det blir runt 5% på sin helhet, äldrevården kommer drabbas hårdast. För gamla klagar inte, de är för upptagna med att vara i beroendeställning för att kunna klaga. Samtidigt har Göteborgs Kommun i sin budget bestämt att gamla ska få komma ut mer *skrattar*
Det krävs 3 årig gymnasiteutbildning för att jobba inom äldrevården, men vilken idiot som helst får bli politiker.
Kommer ihåg för ett år sedan när jag satt på S A S Radisson och någon pellejöns från kommunen hyllade Carin Mannheimer för hennes engagemang för gamlas rättigheter. Det var ett år sen det. Nu ska de gamla straffas igen.
Kommunal är tysta, som vanligt. Sveriges största kärrinförbund, de säger ingenting.
Heja äldrevården
Nu ska jag sluta klaga och sova istället. I morgon ska jag jobba igen. Ni vet inom äldrevården, där gamla ska få komma ut mer, men där luckor där vi saknar personal inte ska fyllas i, för vi ska spara.
Om äldrevården hade varit en uträkning så hade det sett ut så här:
1+5*4=Syntax Error
Gonatt

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *