Middagsdags

Dagbok 26 augusti 2009
Klockan är 5:17 när detta börjar skrivas, man sitter här med sitt morgonkaffe och väntar på att åka till jobbet. Vaknade klockan 4 idag och kunde inte somna om, men nu har jag i alla fall fått en natts sömn, vilket jag är tacksam för.
Däckade igår vid halv åtta och har sovit hela natten, något som är ganska ovanligt när det gäller mig. Har haft enorma sömnproblem det sista så kroppen var och är helt slut på mig. I helgen ska jag inte göra något alls, bara vila och vila och vila.
Idag ska vi ha ”sommarmiddag” på jobbet. Något som varit en tradition att jag ordnat ihop varje sommar. Detta år ganska sent men idag ska det bli av. Vi och våningen under oss ska äta hemmalagad middag ihop, middagen lagas av mig. Menyn för i år blir filégryta med ungsbakad potatis och glass med varm hjortronsylt. Självklart finns både vinbål och snaps för de som vill ha.
Egentligen känner jag inte för att laga någon mat idag, orkar egentligen inte men livet är en teater, och min pjäs heter ”Jag är sjuk men det visar jag inte”. Så det är bara att se glad ut och jobba på. Förr var sommarmiddagarna skitroliga. Alla var liksom ett team och man hade kul. Så fort frukosten var serverad började man röja i köket och till detta spelades alltid Eurodance musik av någon anledning. Aldrig har så mycket fläskfilé stekts till Haddaway som då, men nu är det annorlunda. Nu jobbar man i ett lag där den främsta drivkraften verkar vara att sätta dit varann, då blir det mindre roligt liksom.
Nåväl, de boende verkar se fram emot det, och det är huvudsaken. Igår sade en dam på runt 90, ”Jag vet ju inte vad jag ska ha på mig”, och då ler man, då vet man att man gör ett bra jobb och man blir påmind om varför man är där.
Nu ska jag börja förbereda mig för avfärd. Har försökt få i mig en smörgås under tiden jag skrivit, mår så jävla illa hela tiden. Hjärtat värker, eller bröstet värker rättare sagt.
Tror jag åldrats 10 år de senaste 4 månaderna. Tänk vad en hjärtinfarkt kan göra

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *