Det rör på sig, snart kanske vi faktiskt kan se på film!

Äntligen börjar det röra på sig med bra alternativ när det gäller att lyssna på musik och se på film. Spotify känner vi ju alla till och nu kommer Voddler. GP skriver idag om det hela och allt verkar onekligen mycket intressant.
voddler-invite-large
Jag själv har tillhört dom som nästan fått allergiska utslag när det gäller ”hyra film på nätet”. Tjänster som SF Anytime har varit svindyra, värdelösa och utbudet har varit näst intill helkasst.
Med Voddler ska det bli, om det blir som de säger, bättre. Man kan slippa betala och utbudet ska bli blandat med allt från de senaste filmerna till klassiker. Detta ÄR det enda sättet för att motverka piraterna, och jag hoppas att fler och fler bolag börjar inse det nu.
Själv har jag inte testat Voddler, de som är kunder hos bredbandsbolaget har fått chansen att bli betatestare, men jag har gjort en intresseanmälan. Med min tur kommer jag inte bli utlottad så det jag skriver bygger jag på andras uppfattningar, men alla verkar vara överens om att detta är vad som behövs.
xbox-live
Voddler är inte det enda som sker i höst på filmfronten. Microsoft har meddelat att man kommer börja med uthyrning av film på X-boxen och detta tror jag på direkt. Främst för att här har du boxen redan kopplat till TV’n. Inga jobbiga sladdar eller annat som behövs kopplas in, det stora orosmomentet där är priset. Jag har läst om att det kan kosta upp till 60-70 kronor för en film och detta är ju självklart alldeles för mycket, men det är ju inte första gången Microsoft satt ett pris som sedan fått sänkas. Kolla bara på X-boxen själv.  Låt oss också hoppas att Microsoft slutar upp med sina barnsliga Microsoft points och istället låter oss betala direkt för det vi vill ha, men den drömmen lär inte slå in.
Oavsett hur dessa tjänster kommer bli är det klart att det äntligen börjar röra på sig och att det snart kanske faktiskt finns ett bra alternativ till att köpa svindyra skivor eller kopiera det som finns. Att det skulle ta så här lång tid för filmbolagen att lära sig visar ju bara hur tröga dom är, men som sagt, äntligen rör det på sig.
Slutligen är det ju också vi som konsumenter som måste visa intresse. Jag har följt piratdebatten med stort intresse och förvånas ibland hur korkade kommentarer det kommer från ”piraterna”. Det känns ibland som att allt som de säger inte är annat än skitsnack och en ursäkt för att få kopiera. Nu kommer snart möjligheten för dom att visa att de faktiskt stödjer ny teknik och nya möjligheter till att se på film eller lyssna på musik. För ursäkten ”Jag tycker det är för dyrt” håller inte i längden. Det skulle de tänkt på innan de köpte de där senaste märkesjeansen för 1500:-
Musik och film ska inte vara gratis, men det ska heller inte vara svindyrt. Det som sker nu kanske ger oss en möjlighet så att alla blir nöjda, konsumenter och bolagen.
Intressant.se
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *