Sprit, alkohol, knulla, porrklubb och funderingar

Låt mig först säga, detta är inget moraliserande inlägg. Jag har druckit alkohol, jag tycker om alkohol. Jag tycker sex är jätekul och även om jag ibland tycker det är intressant att svenska folket verkar tycka att det är ok att betala miljarder för alkoholkonsumtionen i vårt land samtidigt som de alltid gnäller på tobak, så är jag inte emot alkohol, men…
Lördag i stan, Avenyn är full av folk, verkligen full av folk. Där går några tjejer i övre tonårsåldern på väg till denna månads coolaste klubb. Lite längre bakom går några kvinnor i medelåldern, stenhårt spacklade för de vill så gärna se ut som tjejerna framför dom. Utanför klubben Nivå är det folkmassa, polisen stormade stället och nu väntar på folk på att gå in.
På andra sidan gatan står ett gäng extremt heterosexuella killar med hormonet sprutande ur öronen och gör allt va de kan för att få napp. De är 6 stycken och 4 av dom onanerade antagligen precis innan de gick ut, för tänk om de får napp, ja då får de ju inte komma för snabbt.
Ja Avenyn lever säger dom. Avenyn är fullt av folk som lever upp, lever ut sina drömmar och Avenyn är platsen för spännande möten.
Själv ser jag misär. Jag ser en stad på gränsen till nervsammanbrott. Jag ser folksamlingar bestående av drogmissbrukare, människor med ångest och människor som varje sekund de befinner sig på den gatan måste bemästra sig själva och andra, och som hela tiden måste vara något de inte är. Sedan finns de mest tragiska, de som av olika anledningar gömmer sig bakom fasaden att vara lycklig. Kvinnor och män som lever i ett förhållanden som är på väg att ta slut. Kvinnor och män som vet att när de tar kvällens första öl så har de startat den process som slutligen kommer innebära att de kommer dricka för mycket, och att morgondagen kommer innebära inte bara bakfylla utan också en enorm ångest för allt de gjort och ställt till med.
Framför mig hånglar ett par, eller par och par. Efter vad de säger till varandra emellan tungflygningarna så har de känt varann en timme eller två. Tjejen är fullständigt aspackad och killen ler det där leendet som killar har när de är på jakt och fått ett byte. Ett smile som påminner om det leende som velicoraptorn i Jurassic Park har innan hon anfaller viltvårdaren. Han är inte full, han är enbart kåt och om hjärnan hans tänkt åt honom hade den förklarat att detta kommer inte bli något. Innan de nått en säng, har hon däckat, men va fan! Detta är ju Avenyn, det finns ju toaletter!
Ja, det är en misär jag ser på, och en enorm blandning av hycklare,  och allmänt bedrövliga människor. Det är människor som söker någonting, det är människor som vill ha något som de inte tycker att de har. De vill ha bekräftelse, de vill ha kärlek och de vill ha trygghet. På Avenyn en lördagskväll är det de samma sak som att knulla. För sex är det som säljer, sex är det människor söker och en kväll på avenyn utan att i alla fall ett tiotal får klamydia är en misslyckad kväll i det glada Göteborg.
Självklart har jag fel. Klart du tycker det, eller hur! För du går fan inte ut för att få knulla inte. Du går ut för att ha kul! För att umgås med dina vänner och för att bara slappna av och du går ut för att öka på din umgängeskrets, så låt mig då ställa några frågor..

  • Hur mycket umgås man egentligen med sina vänner när man sitter på en bar och där musiken är så hög så att glasen nästan spricker?
  • Hur länge brukar det sällskap du går ut med vara intakt innan någon hittar ett ragg att leka lite med?
  • Hur många många av de som du snackat med på krogen har du kontakt med idag? Hur många telefonnummer har du inte fått på din mobil som du aldrig ringer upp, och om du ringt upp dom, hur nykter har du varit då? Eller om du lämnat ut till nummer, hur ofta har den som ringer dig ringt en tisdagskväll klockan 20:00 och hur ofta ringer personen klockan 2 en fredagsnatt när fyllan slagit in?

Så vad är det jag försöker säga? Att man inte ska gå ut? Att man inte ska ragga? Att man inte ska ha sex? Att man ska leva som en munk/nunna?
Nej, verkligen inte, knulla på ni alla. Det gör ni nog oavsett vad jag tycker, men sluta för helvete att hyckla. Sluta lek oskyldiga offer, när ni istället jagar. Sluta spilla tid på att hitta anledningar till varför ni gjorde si eller så, utan stå för fan för vad ni gör och än en gång: Ge fan i att hyckla!
I Göteborg finns det en del klubbar som de flesta kallar för porrklubbar. De flesta är likadana. Det är lite framträdande av brudar med en massa plast i, och det finns bås där en del tittar på filmer som inte sänds i Barnkanalen om man säger så, och toapapper brukar ingå i priset när man hyr ett bås.
Sådana klubbar är fula, det är oanständiga klubbar förstår ni. För de klubbarna säljer sig på att folk vill ha sex, och så kan vi ju inte ha det, eller hur?! För sexklubbar är förnedrande, och i dessa jämlika tider är de inte bara förnedrande för kvinnor, även de män som besöker dom förnedras. Så är det bestämt att vi ska tycka och så tycker vi.
För det är fulare att säga, ”Jag är fan kåt av mig så jag går till en porrklubb”, än att säga ”Kommer du hit ofta eller”, när man raggar upp klubbens mest packade tjej som knappt vet vad hon heter i fyllan. På samma sätt är det mer ok att som tjej spela oskyldigt offer och flörta hej vilt med alla, för sedan kan man alltid säga ”Jag menade ju inte så ju”. Ja, att vara oskyldigt kåt på krogen är fint, att vara kåt och gå på porrklubb är fult.
Igår vad jag på porrklubb, fast kåt var jag inte, inte det minsta. De röda silkeslakanen överallt tillsammans med musiken som påminner om porrfilmmusik på 80-talet tänder inte mig. Lägger man sedan till brudar med bröst som pekar rakt ut och som innehåller mer plast än en bärkasse på ICA så är skadan redan skedd för mitt könsorgan. Han blir liten och blyg och just då känns det som att han aldrig vill komma ut mer, men man måste ju testa allt.
Nu är det ju i Sverige inte tillåtet att sälja sex hur som helst. Sälja ut landet till Norrmän är ok, men inte sex. Så dessa så kallade porrklubbar innehåller väldigt lite porr. Tjejerna som dansar, åmar och skuttar omkring gör inte mer än vad lagen tillåter och Gud nåde den som försöker sig på något annat, men ändå kan jag inte låta bli att bli förvånad och samtidigt imponerad. För personerna som besöker dessa ställer är alltså, enligt den oskrivna lagen, mer fula människor till sättet än folket som i samma stund gör allt de kan för att sprida sin säd på avenyn? På vilket sätt? För att de utnyttjar kvinnor? Har dessa män en sämre kvinnosyn än killen som hånglade med den aspackade bruden på Avenyn, en tjej som antagligen i skrivande stund dagen efter har en jävla ångest. Är männen på porrklubben mer potentiella våldtäktsmän än killen i heterogänget på Avenyn som i mobiltelefon skriker ”Jag måste fan ha fitta inatt alltså”?
Jag tycker inte det. Jag kan tycka att de är lika vidriga i sin syn på det andra könet eller på sig själva men på porrklubben är det i alla fall en befriande känsla av ickehyckleri istället, och det tas tacksamt emot av mig.
Jag vet inte om jag börjar bli gammal, men nog fan har saker och ting blivit värre. Det som skrämmer mig mest är inte de finniga tonårskillarna som skriker på Avenyn för att de tror att de måste. Nej, det som verkligen skrämmer mig är att de som ska tillhöra min ålder och min generation beter sig likadant, och ibland värre.  Paniken över ensamheten, paniken över förhållandet man är i som inte fungerar och paniken över att ens liv snabbt flyger iväg verkar nu göra alla till hycklande kåta missbrukare vars enda intresse när de går ut är att supa bort livet en stund samtidigt som de bygger upp en mur omkring sig. En mur byggd på alkohol där man sedan kan säga ”Jag tror jag fick lite för mycket i mig då”.

Hur många av dessa har egentligen roligt? Hur många har egentligen något nytta av att gå ut? Hur många av dom önskar hellre att de stannat hemma? Jag vågar, utan att ha det minsta professionella belägg för det, påstå att en stor del av dom ångrar sig dagen efter. Ja, jag vågar till och med gå så långt så jag vågar påstå att många ångrade sig att de ens gick ut. Synd är det, väldigt synd.

Så medan Kalle sitter på porrklubben och försöka skyla ståndet har han innanför brallorna på grund av dansen framför honom, så sitter en annan Kalle på en klubb på Avenyn och försöker få bruden som är aspackad att lägga handen utanför hans byxor så hon ska känna att han har stånd. Båda är lika vedervärdiga, båda har samma desperata blick på bekräftelse i ögonen och båda kommer vakna upp i morgon med inte bara bakfylla. Nej, de kommer också vakna upp med en känsla av tomhet. En tomhet som de nästa helg kommer försöka övervinna genom att göra exakt det som de helst inte ska göra, samma sak igen.

Bookmark the permalink.

4 Responses to Sprit, alkohol, knulla, porrklubb och funderingar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *