Brev till Fredrik Reinfeldt

Hejsan Fredrik!
Hoppas du har det bra nu när du är ordförande för hela EU, och där du fått så mycket makt och allt! Detta kommer säkert hjälpa dig och regeringen att få sitta kvar några år till, men glöm inte KD! De verkar ha kommit efter lite, och du behöver ju dom. För inte vill du väl samarbeta med SD där de kommer in nästa år eller?
Jo du Fredrik, det är en grej jag funderat på som jag skulle vilja ta upp och det är hela det här tjatet om bögar i öststaterna. Jag vet inte om du ser på nyheterna någon gång men i vissa länder är det ganska tufft att vara homosexuell. Av någon anledning har en del av dessa länder bestämt sig för att rikta all ilska mot just dessa grupper. Det har till och med gått våldsamt till ibland.
Senast nu är det ju Litauen som bestämt att man inte ska få tala om homosexualitet i skolan och sånt, och som du kanske förstår är det många som blivit lite smått irriterade på grund av det.
Det som jag tycker är så himla konstigt är att du inte sagt något, du som är ordförande i EU. Du har ju dessutom en utrikesminister som emellanåt kan verka lite, hur ska man säga, på i de flesta frågor och han har ju också ibland stilen som att han kan allt. Även han är väldigt tyst just nu, och är inte detta lite konstigt?
Jag vet Fredrik, att du gjort mycket inom Moderaterna för att dra partiet framåt och bli lite mer liberala men just nu funderar jag på hur mycket du egentligen menar med allt fint du sagt om homosexuella. För du förstår, det som sker i de forna öststaterna är inte direkt bra.
För många år sen, före det att du blev född Fredrik, fanns en hemskt elak man i Europa. Han fick för sig att ta maken i Tyskland och han fick också för sig att allt fel som skett i Tyskland mer eller mindre var judarnas fel. Så han bestämde sig för att först förbjuda judars rätt till ett normalt liv och efter det brakade det loss totalt. Flera miljoner människor dog tack vare den mannen Fredrik och vet du, det som sker i öststaterna idag ger en viss bitter och hemsk eftersmak faktiskt. Det påminner alldeles för mycket om just vad den mannen gjorde i början på sin blodiga karriär, det som är ännu värre är att då höll de flesta andra länder tyst, och när de började protestera var det försent.
Tänk om Litauen hade förbjudit att man talade om judar. Eller att man inte fick vara jude öppet. Hade du och den svenska regeringen och EU varit lika tysta då Fredrik? Jag tror faktiskt inte det. Faktum är att jag tror att om något sådant skett så hade det blivit krismöten på krismöten och det hade slutat med att ni sagt till Litauen att ”skärp er eller så åker ni ut”. Nu är det ju inte judar det handlar om utan ”bara” homosexuella så då verkar det vara ok och är inte den inställningen konstig Fredrik?
Tycker du att det är OK att vissa människogrupper slås ner och trycks ner och att de göms bort så att människor ”glömmer” dom? Jag tror faktiskt inte det att du tycker att det är bra det som sker, och det är ju också därför som jag skriver detta brev för jag tror att Litauens homosexuella, ja hela Europas homosexuella borde få veta det, att du stödjer oss.
Jag är ju en fullkomligt obildad människa och jag förstår ju inte all det där fina och stora som ni politiker förstår, så kanske är jag helt enkelt bara naiv, korkad och dum, men borde inte EU vara en organisation för att motverka just sånt? Var det inte lite därför EU grundades? Ibland kan man ju nästan tro att EU istället börjar bli en lekplats för maktgalna politiker som Bellusconi eller högervridna kyrkliga politiker som de som gjorde att Åke Green blev fri.
Jag har tänkt på det där lite, och om nu homosexuella inte ska få finnas med i EU, borde vi då inte få skattelättnader så att vi inte behöver betala EU-avgiften? För i EU får ju länder bestämma att vi inte ska nämnas, och då kan vi ju heller inte finnas. Och inte kan du väl kräva att någon som inte finns ska betala skatt Fredrik! Så kontakta mig så får du mitt personnummer i så fall Fredrik så löser vi det.
Jag hoppas du kollar över detta nu Freddan min vän! Du är ju en duktig kille som kommit långt. Ung som du är och nu redan ordförande för EU och allt. Jag är säker på att du har några minuter över till att ringa någon nyhetsreporter och tala om att du tycker att Litauen är dumma för att de bestämmer att man inte får prata om homosexuella, eller att Polen är knäppa för att de ville förbjuda homosexuella lärare.
För du vet Fredrik, vi är ganska många homosexuella i Europa idag, och det är lite som att vi tröttnat på det där nu. Vem vet, kanske tar mod till oss och åker till Litauen och protesterar våldsamt och kraftfullt istället. Det vill du väl inte Fredrik? För det skulle antagligen sluta med blod och tårar. Sånt ska du ju försöka stoppa, för våld passar ju inte inom Europeiska Unionen, den fredsamma unionen där allas lika rätt är lika viktig.
Ha en bra sommar Fredrik, och så hörs vi snart igen!
Kram
/Walle
Intressant.se
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Bookmark the permalink.

One Response to Brev till Fredrik Reinfeldt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *