Nu börjar det…

GP berättar att Mölndal nu varslar 100 personer om uppsägning. Mölndal är inte den enda kommunen, och fler kommer följa efter. Ingenting lärde de sig från kriserna på 90-talet. Ingenting tog de åt sig av, istället börjar nu samma sak hända igen.
De som drabbas kommer självklart bli de redan utsatta, de gamla, de unga och de svaga.
Än en gång kommer en generation växa upp utan förankring i samhället. Än en gång kommer en generation växa upp och bli hatiska mot allt. Så snart behövs det fler poliser, så att poliserna kan följa ambulanserna när de ska göra sitt jobb…
Än en gång för få människor kalasat på samhällets pengar, och medan börsmäklarna och finanshajarna snart är tillbaka fullt ut med att tjäna miljarder, får de svaga betala kalaset i år framöver.
Nu börjar helvetet, igen

Bookmark the permalink.

2 Responses to Nu börjar det…

 1. Anonymous Bastard says:

  jag kan förstå vad du och andra säger, men det börjar väl knappast nu?
  Vi har levt överbelånade under en lång tid, samma fenomen fanns under under 90-talet. Lärde vi oss något? Knappast. Kommer vi att lära oss något nu, jag tror inte det…
  Vårat spekulerande leder tyvärr till kortsiktighet. Det handlar kort och gott om girighet.

 2. B-O Gavne, Västerås says:

  -INTE BÖRJAR DET NU! Helvetet i vår livstillvaro. Med att arbetsanställda i Mölndal mister jobben; och att människor inte kan försörja sig, samhällsankarplatser reduceras. Som bloggaren Walentine skriver om här.
  –Som helvetet ju egentligen började redan 1991. Då kommuner började benämna sig ”stad”. Och nu också med Mölndals kommun. …som GP:s journalist Marina Ferhatovic frankt förmedlar vidare.
  Ni vet som vi svenska folk har kommit överens om, stadgat i lag, att våra lokala politiska samhällen av dess respektige invånare, alltså våra kommuner Sverige runt, benämns just ”kommun”. Att vi svenska folk vill ytterligare hävda demokratin, att alla de olika kommuninvånarna är lika värda. –Att dessa stads snackarna alltså struntar i överenskommelser, sätter stövelklack på lagd lag.
  Ni vet som Adolf Hitler skilde på arier och andra. Detta som sedan utvecklades ända till gaskamrarna. Med att dessa stads snackande kommunerna -bland annat Mölndal och Göteborg- skiljer på (de fina) stadsboende människorna och (de skitiga, bön´erna) landsbygdsboende individer. Som man ju inte kan benämna landsbygd för ”stad”. –Men det glädjer mig stort att jag ju inte är ensam som reagerar. Här alltså också bloggaren Walentine.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *