Henrik Pontén borde få något pris

I dagens tidningar kan vi läsa att Henrik Pontén fått sin namn ändrat till Pirate. Sedan räknar tidningarna upp andra saker som de säger att ”piratrörelsen” gjort. Det är allt från hot till smaklösa skämt och annan skit.
Henrik Pontén vet lika väl som jag att det inte är Piratpartiet som ligger bakom detta men i sann Pontén anda gör han vad han kan för att misskreditera motståndaren.
Att hota, eller bete sig som en idiot är enbart löjligt och barnsligt och ska på alla sätt motverkas och antagligen är det några hormonfyllda tonåringar som ligger bakom de här ”attackerna”. Men i debatten om fildelning spelar inte det någon roll för piratjägarnas svar på James Bond slåss åt alla håll han kan. Varenda sekund han kan få i media tar han tillvara och media hoppar på.
Här blir det nästan till slut komiskt då Pontén faktiskt nu kunde fått sympatier, men istället lyckades han än en gång enbart framställa sig som barnsligare än de som han är ute efter.
clipped from www.aftonbladet.se

Kuppen mot piratjägaren

fick falskt namn ”Som jag ser det pågår en kampanj mot alla

Sveriges främste anti-pirat, Henrik Pontén, har genom en förfalskad ansökan till Skatteverket fått ett nytt förnamn.

I form av – Pirate.

– Tidigare har Pirat-rörelsen försökt med hot, när det inte fungerar gör de sånt här, säger Pontén.

Antipiratbyråns jurist Henrik Pontén, 43, fick plötsligt besked från Skatteverket om att han bytt förnamn. Sedan den 29 maj står han i folkbokföringsregistret som Pirate Pontén.

Han tycker att tilltaget är löjligt, men måste nu vidta åtgärder för att få tillbaka sitt rätta namn.

– Det här gör mig bara mer övertygad om att jag har rätt. Piratrörelsen talar ofta om vikten av personlig integritet, men namnbytet är ett integritetsintrång, säger Pontén.

  blog it
Bookmark the permalink.

2 Responses to Henrik Pontén borde få något pris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *