Lite bilder från Liseberg och Evert

Var på Liseberg en snabbis i lördags med Malin och Henke. Vi tog bara en fika men jag tog ändå lite kort och sånt där.
Först ”tvingade” jag in Malin i Evert Taubes Värld. Där får man inte ta kort så korten från detta fantastiska ställe är från Lisebergs pressidor…
taubesvarld_08006_entre
Egentligen är det märkligt att det inte var Gröna Lund som byggde upp detta ställe med tanke på Everts alla somrar i denna lilla park i utkanten av Sverige, men jag är självklart glad för Evert Taubes värld är något helt unikt. Här blandar man det gamla med det modernaste av det modernaste och hela upplevelsen blir helt enorm. Allt börjar med att man åker upp i Vinga Fyr för att sedan stiga in i ett rum där en enorm bioduk möter upp en…
taubesvarld_08008_brusande_hav
Vacker musik presenterar den värld Evert så ofta skrev om: Haven, skärgården och allt det vackra omkring oss som vi alla behöver tänka på ibland för att må gott men där finns också det sorgliga och det hemska i havets styrka. Det är Taubes värld på 4 minuter kan man säga
Sedan stiger man in i nästa rum och Everts liv presenteras i olika former och skepnader. Här finns texter, bilder, filmer, musik och en massa annat. Är man en Evert Taube älskare kan man tillbringa timme efter timme här inne utan problem. Min egen absoluta favorit är….

taubesvarld_08008_sju_sjomansvisor

baren där sju sjömansvisor spelas upp med hjälp av ett helt sanslöst bra skuggspel utefter väggarna. Första gången jag var här blev jag helt trollbunden av hela spektaklet och gillar man inte Taube men teknik MÅSTE man ändå se detta. För det här är sånt som gör att man också känner en viss stolthet att detta visas upp i sin egen stad.
Efter barbesöket får vi se den lite mer romantiska sidan av Taube och också mer om hans geniala kontakt med media. Filmer, TV och radio blandas och även här kan man bli låst länge om man är Taube fantast.
Sista rummet är en enda stor hyllning till våran Evert…
taubesvarld_08008_skrivkammare_calle_schewens_2Här infinner sig självklart allsången och vilken allsång sen! Självklart är det Calle schewens vals vi sjunger och allt inleds med att Evert själv berättar hur sången kom till och efter det förändras hela rummet och det slutar i en kaskad av färger, Sverige, sommar, sång och ett enda stort leende.
Ja, behöver jag tala om att jag är ett stort fan av Evert Taubes värld på Liseberg, och håll i er….Det är gratis! Det ingår i den vanliga entrén så passa på. Det är inte ofta Liseberg inte tar överpriser för något så spring dit du som inte sett det.
Nåväl…
Efter besöket på Taubes värld gick Malin och jag och hämtade upp Henke som kom lite senare än oss. Vi skulle inte åka någonting, bara gå omkring och strosa lite. Självklart fick jag visa att jag har en penis genom att slå rekordet i Wack a Mole, vilket jag gör varje gång, och ja visst ja, jag slog Malin, och sen Henke i basket också….MUHAHAHAH
img_0097Vi gick och tittade in Lisebergs nya attraktion som såg mer skön än hemsk ut, och denna måste man ju testa. Besvikelsen för mig själv blev stor när jag inte kunde hitta Tornado så den har nog fått stryka på foten verkar det som och där Rainbow stod står nu en dalahäst…
Efter en rundvandring satte vi oss och tog en kopp kaffe. Alla var skittrötta för vi hade jobbat sen klockan 7 på morgonen alla tre, så efter det bestämde vi oss för att åka hem.
Jag gillar att vandra på Liseberg så där. Det är kul att titta in folket och alla är glada.  Det är skönt och avspänt att bara vandra.
Så det var en skön eftermiddag, och till och med kaffet smakade gott på Liseberg, då är det inte illa 🙂
Jo en sak till…
Malin ville jag skulle ta kort på några blommor, och vem e jag att säga nej 🙂
img_0107
img_0110

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *