Analys av årets vinnare i Eurovision Song Contest

Ok jag lovar, detta blir sista inlägget jag skriver om Eurovision detta år, med tanke på vad ni röstade på har ni ju alla tappat all form av sans och balans.
Men låt oss för en liten stund analysera Fairytale, vilket kommer lära oss att Alexander Rybaks låt pendlar mellan en farlig form av galenskap och total idioti…
Years ago, when I was younger.
I kinda liked a girl I knew.
She was mine and we were sweethearts.
That was then, but then its true.

I’m in love with a fairytale, even though it hurts.
Cause I don’t care if I lose my mind.
I’m already cursed.

Everyday – we started fighting.
Every night – we fell in love.
No one else could make me sadder,
but no one else could lift me high above.
I don’t know what I was doing.
When suddenly, we fell apart.
Nowadays, I cannot find her.
But when I do, we’ll get a brand new start.
I’m in love with a fairytale, even though it hurts.
Cause I don’t care if I lose my mind.
I’m already cursed.

She’s a fairytale.. yeah.
Even though it hurts.
Cause I don’t care if I lose my mind.
I’m already cursed.

Ok vad handlar detta om egentligen?
Jo killen hade en brud som han gillade så där.  Hon var hans och de bla bla bla
De bråkade hela tiden på dagarna men på kvällarna satte de antagligen på varann och blev sen lyckliga. (makeup sex ni vet) Sen gled de ifrån varandra och han verkar inte kunna hitta henne igen så han är kär i en saga, en dröm, något som kanske inte finns, men han vet att om han hittar henne igen så kommer de starta om. Fast ingenting av detta gör något för han bryr sig inte om han blir galen (försent kära Rybak) för han är redan fast i skiten.
Så skulle man alltså kunna sammanfatta ”Handlingen” i den värsta låt som ställt upp i Eurovision sen Forbes ”Beatles” Skillnaden är alltså bara att Forbes kom sist, detta gjorde ju nu inte Norge detta år.
Allt hade ju med Norges bidrag kunnat bli så bra om det inte var så att Rybak ler HELA tiden när han sjunger om sin olycka samtidigt som han glatt och dansande spelar på sin fiol. Detta är så sjukt! Det hade varit mindre sjukt att se en gayporrfilm där skådespelarana sjunger något ur Mary Poppins samtidigt som de sätter på varandra. Det är ju en t r a g i s k t text för fan! Eller blir man pigg i Norge av raserade förhållanden? Klart, man gillar ju valjakt så…..
Kanske kan norrmän inte engelska, och efter att ha hört programledarna för årets festival samtidigt som man hörde de som ”ringde” in rösterna så är ju Norge inte det enda landet i så fall som saknar den kunskapen. Kanske skrek Rybak så mycket så att ingen kunde höra vad han egentligen sjöng. Kanske är det bara så att folk ler lite åt hela låten på samma sätt som man ler åt en fyraåring som spelar dockteater. Ni vet ”Detta är så jävla dåligt men det är sött att han försöker i alla fall”.
Att Norge skickade Rybak är inte så svårt att förstå. Vi talar om landet som skrattar åt Fredrikssons Fabrik, men vad hände i resten Europa och frågan jag själv nu så gärna vill ha svaret på är: Vad kommer nästa glada låt från Rybaks att handla om? Kanske vill han med nästa låt sprida ett budskap som går utöver den lite mer personliga stilen. Kanske kommer några trallvänliga låtar om krig, död och elände. Vem vet?
Nu ska det tilläggas: Detta ska ju vara schlager. Även om jag tycker att vi kan släppa det sen femtioelva östländer kom med i tävlingen. Det SKA vara lätt och det ska vara trallvänligt. Det är inte Madame Butterfly vi snackar om här, men jag får verkligen utslag när låten inte har ett skit med texten att göra och kalla mig gammalmodig och tråkig, när en låt handlar om olycklig kärlek vill jag fan inte se någon inspirerad av Råttfångaren i Hameln spela på sin fiol och sjunga glatt.
Jag vet att jag verkar vara jävligt ensam om att fullständigt avsky vinnarlåten i år. Jag vet att de flesta tycker att jag suger för att jag menar att Europa drabbades av masspsykos, men jag är hemskt ledsen. Eurovision Song Contest 2009 fick mig att inse att man inte ska se på den här skiten. Efter barnsliga finnar i plast, och sedan miffonfrån Ukraina och nu detta är liksom gränsen nådd för vad mitt hjärta klarar av under tre timmar.
Nåväl, slutet gott allting gott. Nu ska jag gå och fila på ett bidrag till nästa års festival, jag har inte kommit så långt men den första texten är:
Jag älskade dig,
men du dog
Du togs ifrån mig,
och mördaren log
Jag har inte bestämt mig än om jag ska ha en svensk polka, eller kanske en glad vals men glatt ska det i alla fall bli. Själv ska jag sjunga i folkdräkt och mina dansare ska va jävligt sexiga. Redan nu ska jag också börja odla mina ögonbryn så att de fläktar mer än Carolas fläkt när jag nästa år blir vinnaren i Globen.
Godnatt Europa, ni e fan inte kloka någonstans
;=)
/Walentine
Intressant.se
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Bookmark the permalink.

4 Responses to Analys av årets vinnare i Eurovision Song Contest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *