Västtrafik, en samling idioter

dsc00264
Kolla på bilden där. Bilden föreställer hur en del av de nya bussarna i Göteborg ser ut i mitten av bussen. Som en stor jävla skorsten tar den där klumpen upp halva framdelen av de redan för små bussarna och det blir jättekul när femtioelva barnvagnar kommer på och nu frågar man sig: Vad är den för en idiot som ritat denna buss?
Sedan följer då följdfrågan: Vad är det för jubelidiot på Göteborgs Spårvägar som köpt in denna buss?
I Göteborg är det ju Västtrafik som sköter om kollektivtrafiken och för dig som inte bor i Göteborg kan jag berätta att Västtrafik är för oss vad värme, bakterier och taskig hygien är för ett trycksår. Faktum är att Västtrafik är som ett ruttet trycksår, hela organisationen består av idioter som inte får jobb någon annanstans så därför placerar man dom där. Det är som ett gigantisk dagcenter för tjänstemän, skillnaden är bara att på ett vanligt dagcenter är man kreativ.
Eller vad sägs om följande:
Vi har spårvagnar i Göteborg som är så gamla så automatiska dörrar inte finns på dom. Man får använda hela sin kraft att gå ur vagnen vilket är jättekul när man har väskor eller kassar med sig. Vagnarna skakar dessutom så mycket så försök stå upp och inte hålla dig en gång. Du kommer känna smärtan i skallen när du åkt rakt in i förarkabinen för förarna i Göteborg ÄLSKAR att bromsa stenhårt.
Man tog bort möjligheten att betala med kontant till chafförerna på bussarna men man satte inte in kontantmaskiner på bussarna så se för fan till att ha täckning på kontantkortet om du har något sånt, annars kan det blir dyrt. Kontantmaskinerna tar heller inte sedlar och alla har ju alltid minst 25 spänn i mynt på sig, eller hur?….
Man köpte nya spårvagnar från Italien som ingen tycker om. De låter, de skakar och de luktar (Ja de luktar). Förarna klagar på att de får ont att köra dom och dessutom klarar vagnarna knappt av vintern. Med andra ord är ALLA missnöjda och Västtrafik och Trafikkontoret lyssnade på oss och gjorde det enda raka för dom, de beställde ännu fler. Det är smärtsamt uppenbart att de tjänstemän som åkte ner till Italien blev erbjödna mer än middag innan de bestämde sig. Vem vet, kanske springer det omkring någon liten italiensk pojk med blont hår på runt 3-5 år någonstans nere i Italien.
Det finns en busslinje som heter nr 30 i Göteborg. Den går mellan Eketrägatan och Backa. Av någon anledning sätter Västtrafik in de absolut sämsta bussarna och chafförerna på denna linje. Om bussen ens avgår, ibland blir det lite si och så med det och oftast 4-5 för sent får då har chafföerna fikat färdigt, är det lite med fara för ens eget liv man åker med den. Undertecknad åkte med den en gång och då föll dörren av efter att ha åkt igen med en ENORM smäll. Jag har ett flertal gånger påtalat bristerna med linje 30 och Västtrafik är jätteglada för synpunkterna…
I göteborg har vi som i alla andra städer automatiskt utrop vid hållplatserna. Problemet här är bara att det ibland inte går att höra för ljudet är så lågt så alla sitter och tänker ”Va sa han?” Sedan emellanåt är det tvärt om. Då sitter man och halvslumrar när en enorm röst ropar ”NÄSTA LINDHOLMEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!” och man liksom flyger upp av skräck. Jag testade en gång att lyssna på mp3 spelaren på högsta ljud med hörlurar som ska stänga ute ljudet, men det hjälpte inte.
Västtrafik har börjat med razzior emellanåt, och jag fick vara med om en sån en gång. Allt var så sött. Massor med män med alldeles för små penisar stoppade spårvagnen och alla fick visa upp giltigt färdbevis. Jag räknade till 15 personer i razzan plus några poliser (Tack till polisen i Göteborg som vet hur man prioriterar viktiga fall) Alla som inte hade giltigt färdbevis fick sig en utskällning och uppenbart var meningen att de skulle skämmas. Själv satt jag och garvade för det var ingenting annat än en manifestation i vad testosteron kan göra.
För några år sedan fick Göteborg nya moderna maskiner som skulle ta hand om måndagskorten, även de andra korten skulle användas av dessa och göteborgarna skulle slippa sina papperskort. Det tog evigheters evigheter och nu verkar det äntligen vara klart så nu har Västtrafik börjat göra om maskinerna, till ytterligare en kostnad och samtidigt ska vi nu få betala pant på plastkorten. Man gör allt för att så få människor som möjligt ska åka uppenbart
Västtrafik är allergiska mot att sätta in extrabussar. När något event är i stan, som när t.ex Göteborgskalaset var, åkte ungefär alla in för att se evenemanget. Västtrafik brukade annonsera om att ”ställ bilen hemma” men tro inte att man satte in extrabussar. Nej oh nej, istället kom det en buss som var så extremfylld med människor så att alla trafikregler som finns bröts, och ändå fick de flesta stå kvar och vänta på nästa.
Västtrafik älskar att annonsera och mest annonserar de om klimathotet. Året om, hela tiden, jämt och ständigt annonserar dom om hur mycket man räddar genom att åka med dom. Det Västtrafik och Göteborgs Spårvägar inte tar upp i annonserna är hur mycket extra avgaser deras chafförer släpper ut när de ligger på gas och broms hela tiden vid rödljus och alla som försöker stå upp dansar fågeldansen inne i bussen.
Detta är lite om hur det är att åka kollektivtrafik i Göteborg. Nu ska det tilläggas att väldigt få saker i Göteborg fungerar, det är väl egentligen bara Liserberg som gör det, och kanske skulle staden må bättre av att Gröna Kaniner tog över och att hela staden blev en berg och dalbana, för i en värld där allt fler måste åka kollektivt om vi vill slippa ha hela Göteborg under vatten behövs det förändring.
Västtrafik är ett hot mot min stad, dess invånare och vår miljö. De säger sig ha som mål att fler ska åka, men det är rent skitsnack. För hade man haft något intresse av det hade man sett till att spårvagnarna inte var 40 år gamla. Man hade sett till att lyssna på de stackare som åker med dom och på sina anställda. Man hade sett till att Sveriges näst största stad hade en kollektivtrafik man slapp skämmas för.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Intressant.se

Bookmark the permalink.

One Response to Västtrafik, en samling idioter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *