Din jävla bög, ni ska fan dö

Tänk vad man lär sig nya saker hela tiden, både i det privata livet och i arbetslivet.
Det kommer väl inte som en chock att min arbetsgrupp jag arbetar i är något turbulent. Vi har svårt att samarbeta, och det finns en slags vilja att hela tiden sätta dit varandra, Så här har det varit ganska länge och ingen går säker. Det finns en rädsla i min personalgrupp, en rädsla som jag exakt vet vad den beror på, men som jag bestämt mig för att aldrig någonsin säga högt.
Varje personalmöte vi har och varje kurs vi är på och där vi diskuterar detta nämns ämnet men aldrig helt och hållet, ingen vågar och jag har slutat försöka få fram det. Att jag själv inte säger det är mycket enkelt, jag gjorde det en gång och fick så enormt med skit för det så efter det är jag tyst, i alla fall om just det ämnet.
Nåväl, en annan sak som jag kanske borde förklara är att jag på jobbet inte går omkring och viftar med några regnbågsflaggor. Mina kollegor vet om hur saker och ting är, men de boende har jag hållt utanför. Främsta anledningen är så klart att de boende inte ett skvatt har med att göra hur mitt privatliv är. Den andra anledningen är att jag anser att de har nog att fundera på ändå, och att då diskutera sånt lämnar jag därhän. För den generationen är ”homos” någonting konstigt etc och vad man än tycker om den attityden så är det som det är. Min uppgift som vårdare är inte att förändra 90 åringars syn på homosexualitet. Bättre att försöka ändra sin egen generation istället
Allt detta hade väl varit bra om det inte visat sig att någon i min personalgrupp haft vänligheten att tala om för en boende att ”Walle är bög”
Allt började för ungefär 1 ½ månad sedan då en boende kom och påtalade att jag var ”En jävla bög”. Denna boende har problem av diverse slag och jag brydde mig först inte. Sedan dök det upp igen och igen och till slut tog jag upp det på ett APT möte. Självklart tyckte alla att det var hemskt etc men ingen sade någonting direkt. Ytterligare några gånger dök samma visa upp men lugnade ner sig tills nu. Idag kom jag in till den boende och erbjöd honom hjälp att komma upp, till svar fick jag att Jag var en jävla bög och vi skulle dö.
Då fick jag nog, och gick ut igen. Att ta en diskussion med den boende i fråga är ingen ide, och det är inte honom jag stör mig på. Han bor hos oss av anledningar, och det har han all rätt i världen att göra. Om han inte haft problem hade han inte bott där. Jag har känt honom i väldigt många år men det är alltså inte förrän nu som detta dyker upp.
Jag kontaktade SSK och talade med en kollega och vi bestämde att jag från och med nu inte ska gå in till denna boende mer. Först är det faktiskt för min egen skull. Jag är väl medveten om mina rättigheter och jag tänker inte ta sån skit på mitt arbete. För det andra är det också för den boendes skull. Han har problem så det räcker i alla fall och jag tycker det är synd att man ska behöva spä på dom med sån här skit. Så från och med nu ska jag inte gå in dit mer, och det känns bra. Fast en fråga har jag: Vad är det för en liten råtta av mina kollegor som sagt något. Gud hjälpe honom eller henne om jag får veta det. Då kan den personen räkna med anmälan om diskriminering, mobbning och hela visan för nu är jag inte bara förbannad, jag är rosenrasande. Nu har man passerat gränsen för vad jag tillåter, för nu gjorde man det personligt. Vad jag ligger med utanför arbetet ska folk ge fan i, och jag är åt helvete för gammal för att behöva skydda vem jag är på mitt arbete.
Tänk va! Jag har jobbat med det här sedan 1700-talet och nu ska man få höra det här.
Pride på er alla

Bookmark the permalink.

2 Responses to Din jävla bög, ni ska fan dö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *