Årets bästa 1 april skämt

Årets bästa står organisationen Humanisterna för. Deras pressrealse är sanslöst kul!….

PM 2009-04-01: Ny inriktning för Humanisterna PDF Skriv ut Skicka sidan

Pressmeddelande 2009-04-01

Kongress 2009: Humanisterna väljer ny väg

Humanisterna omprövar nu sitt idéprogram och förändrar sin inriktning. I en tid av alltför stor osäkerhet om vad sanning och objektivitet är, väljer Humanisterna att positionera sig annorlunda än tidigare i den svenska samhällsdebatten. Detta beslutades på Humanisternas kongress den 28 mars 2009.

– I politiken brukar man tala om att göra en hel pudel. Detta kan väl möjligen kallas en halv sådan, säger Christer Sturmark, ordförande i Humanisterna. Vår linje har tidigare varit en tydlig gudsförnekelse. Men som förnufts­människor är vi skyldiga att vara lyhörda för modern filosofisk forskning. Även om mycket fortfarande talar för att Gud inte existerar, så finns det ändå förnuftiga skäl som talar för Guds existens. Nu när det har det presenterats ett logiskt/logaritmiskt gudsbevis på den internatio­nella matematikerkongressen i Washington, då får vi böja oss för det.

Humanisterna i Sverige vill inte längre räknas till den nyateistiska rörelsen. Snarare ligger en postmodern deistisk livssyn närmare den ständigt undflyende och subjektiva sanningen.

– Kritiken mot religiösa friskolor försvinner från Humanisternas agenda, säger förbundssekreterare Staffan Gunnarson. Darwins evolutionslära är ju trots allt bara en teori, vid det här laget 150 år gammal. Istället bör vi låta tusen blommor blomma i skolan, alla teorier är lika mycket värda, understryker Gunnarson.

Humanisterna har också fått audiens hos påven i Vatikanen. Besöket kommer ske i november 2009.

– Vi tycker ändå att påven ändå bör mjuka upp sin linje en aning, trots matematiker­kongressens resultat, säger Sturmark.

Förbundet har ännu inte tagit ställning till om man ska bryta kopplingen till den internationella Humanistorganisationen International Humanist and Ethical Union (www.iheu.org)

– Man ska inte överdramatisera denna förändring av Humanisternas inriktning, säger Sturmark. Men vi kommer definitivt att börja fira påsk igen, liksom jul med Jesusbarnet i krubban och så.
——–
Jag säger bara haha
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *