Kärleken vann!

I tidningen Världen Idag (det var ett tag sedan man pratade om dom :P) skriver idag 4 kristdemokrater om den nya äktenskapsbalken. Man menar att dagens beslut är en parentes i historien och inom kort kommer folket ta tillbaka det gamla goda äktenskapet mellan man och kvinna.
Jag fastnade särskilt för följande mening:

I alla kulturer har äktenskapet tjänat som norm och ideal för att just knyta barnet till både sin mamma och sin pappa.

Ja, låt oss ta tillbaka den synen på äktenskapet som fanns förr. Vilken ålder ska vi säga att flickorna ska vara i när vi gifter bort dom? Är 12 år för gammalt? Varför inte sen låta samma fina hederliga tradition som många andra länder har när det gäller kvinnans roll i äktenskapet bli standard. Det stenas alldeles för lite kvinnor i Sverige idag på grund av äktenskapsbrott och jag är övertygad om att om vi i vårt land kan få samma fina värderingar om äktenskapet som andra länder har. Sedan låter vi våra barn växa upp till att bli härligt kvinnofientliga och det är viktigt att vi tidigt lär dom deras plats, särskilt om de är flickor. Inför hushållskola igen och när vi ändå håller på: Ta bort möjligheten för kvinnor att kunna gifta om sig. Så som det var på den gamla goda tiden!
Vad menar jag med detta?
Jo, allt är mycket enkelt för av alla rent patetiska försök Kristdemokrater och frireligiösa använt sig av när det gäller deras kamp emot könsneutralt äktenskap så är snackat om att det är historiskt felaktigt i att ändra äktenskapet det värsta. Historien om äktenskapet är ju inget någon vill direkt prata om högt, och de få som gör det brukar ju knappast göra det med glädje i orden.
Äktenskapet må i böckernas värld ha varit en fantastisk kärleksfull ”saga” men alla som läst annat än Vakttornet vet att äktenskapet historiskt sett lika mycket var en ekonomisk uppgörelse. Oavsett om man var kung och ville ha delar av Danmark eller om man var bonde och ville ha lite av granngården. Man gifte bort sig hur som helst och de enda som inte hade något att säga till om saken var kvinnorna. Barnen var ett bevis på överlevnad och med tanke på hur få som levde till vuxen ålder var det ju viktigt att kvinnorna gjorde sin enda plikt: Att de födde så många som möjligt. Dog kvinnan kunde ju alltid mannen gifta om sig och en kvinna som inte kunde få barn, hon betraktades som värdelös.
För kvinnorna har inte äktenskapet historiskt sett varit något värdefullt, det har mer varit en början på en för tidig död, men detta pratar inte Kristdemokraterna om i sin historieberättelse. Visst finns det ibland i historien kärlek i dåtidens äktenskap, och visst finns det undantag från den typiska kvinnorollen som kvinnorna hade förr, men fortfarande kvarstår faktum: Att använda äktenskapet som en historisk sak är fel. Äktenskapet var, för att använda en modernt ord, en ren kvinnofälla.
Idag klarar man sig utan att vara gift. Man behöver inte leva ihop, detta gör också att äktenskapet kanske mer idag än någonsin tidigare verkligen kan bli en kärlekens högsta punkt. Väljer man att gå till kyrkan för att inför Gud, eller någon annan, och inför sina närmaste få proklamera sin kärlek för varann blir ju verkligen äktenskapet för första gången just det som Kristdemokraterna säger att det var innan: Kärlekens högsta och starkaste budskap.
Annars har jag ett tips till KD som jag bjuder på. Samla ihop ett gäng och flytta ner till någon öken, se till att det bara finns en brunn med vatten och den ska helst sina någon gång per år. Där kan ni starta er ett nytt liv, och där kan ni sedan införliva ert historiska äktenskap som som Bibeln beskriver det. Lycka till och glöm inte skicka vykort, men för all del, se till att inte kvinnorna kan läsa. Sånt ska de små liven inte syssla med…
Vi andra vi firar äktenskapet med kärlek, oavsett man-kvinna, man-man eller kvinna-kvinna.
Kärleken vann idag! Kärleken kan äntligen bli en del av äktenskapet, och äktenskapet är nu äntligen för alla. Det är en stor dag för Sverige och det är en stor dag för vårt lands människor som kan konsten att älska människor istället för kön.
Jag är förbannat stolt över att vara svensk idag, och det tänker jag vara några dagar till. Sen tar vi nya tag, vi har mycket kvar att göra.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
Intressant.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *