Melodifestivalen 2009, Andra Chansen, Norrköping

event_img_l
Dags då för Andra Chansen, denna del i Melodifestivalen som inte någon verkar tycka om, förutom jag då. Duellerna ger verkligen tävlingen ett extra lyft, och en stad extra får visa upp sig. Det är ju skoj! 🙂 Så detta skrivs under tiden fstivalen ekar ur TV-apparaten och Petra Mede är lika söt, go och cool som alltid. Kan ju vara dags att erkänna att jag insett  att jag är kär i Petra, och jag ska sätta upp ett kort på henne på väggen i mitt rum.
Nåväl, första duellen för kvällen stod mellan Scotts och Sarah Dawn Finer, och det mest spännande var om Sarah ens skulle orka sjunga efter de svarta rubrikerna från igår när det stod att hon var sjuk. Fast man behövde inte vara direkt orolig. Ja, rösten hade sina skavanker men inte så att det störde direkt och ”Moving on” slår ut Scotts dansbandslåt utan någon som helst tvekan. ”Moving On” växer ju mer man hör den, och Sarah är en sanslöst duktig sångerska. Mycket riktigt vann också Sarah så med det tackar vi Scotts för deras medverkan.
I andra duellen var det Lili & Susie mot BWO och denna var för mig svårtippad. Skulle BWO som har publik idag slå Lili & Susie som hade publik ”då”. Till saken hör att när jag nu hör låtarna live igen blir jag ännu mer osäker. För lika mycket som jag totalföll för ”Show Me heaven” när jag hörde den första gången, lika snabbt blir den mycket snabbt tjatig, till och med för att passa här. ”You’re not alone” växer däremot ju mer man hör den, och utveklar sig till en mycket bra ballad, men Svenska folket bestämde och skickade ut BWO och Lili & Susie gick vidare till att möta Sarah i Semifinalen av Andra Chansen.  Måste kanske erkänna att jag faktiskt kände i samma sekund som BWO åkte ut att ”Vi kommer få kvala nästa år igen”…
Andra omgångens dueller ser jag fram emot, framför allt för att detta års Melodifestival blir
I andra omgångens första duell började Bebisen Amy, och den här låten, ”It´s my life” blir bara sämre och sämre ju mer jag tvingas genomlida den, dessutom blir jag allt mer allergisk mot Amy. PeddoPop när det är som värst.
Inte för att jag anser Starpilots ”Higher” är så mycket bättre, detta låter verkligen som massor man hört innan. Framförallt tänker jag på en komedi med Michael J Fox från 80-talet, spelar ingen roll vilken, vet inte riktigt varför.  Innan det är klart gissar jag på att Starpilots tar detta, för nu måste väl kontantkorten vara slut eller? Ja, det var dom och Higher gick till semifinal.
Andra omgången blev en total krock mellan två musikstilar, ”I Got you” som låter som ungefär allt annat i den här stilen mot Ugglas ”Snälla Snälla” Vilken som jag tycker ska vinna kanske inte kommer som en chock om du brukar läsa den här bloggen. Här är det inte ens svårt att välja, för jag hatar ”I Got you”. Ren rak skit
”Snälla Snälla”, däremot, vilken känsla. Om man kunde vinna på ärlighet skulle denna låt vinna utan problem. Det är så rakt, så bra, så jävla förbannat bra. Jag älskar verkligen denna låt så vad jag hoppas på behöver jag kanske inte tala om, och Gud vad nervös jag var innan röstningen var klar. Glädjen var total när det stod klart att Caroline gick vidare för att möta Starpilots, vilket ju också betyder att det är dags för Semifinal!
I första semifinalen står Sarah mot Lili & Susie och detta är riktigt spännande. Kommer känsla vinna emot 80-tals nostalgi och packade svenskar som dricker martini innan de ska gå ut? Jag vågar inte ens gissa, men Moving On växer och växer ju mer man hör den. Det blir ännu mer uppenbart när den nu spelas igen.
Det som slår mig när nu ”Show Me Heaven” spelas igen är hur bra denna låten funkar live, men hur tråkig den blir på skiva. Under veckan som gått har jag spelar den ett otal gånger, men den där ”Partykänslan” vill aldrig infinna sig. Nåväl, jag tycker Sarah ska vinna. Moving on är en stark låt och Sarah är en av de bästa artister vi har i det här landet. Så vem får gå vidare till Globen då? Ja det fick vi inte veta förrän andra duellen är avklarad.
Så det är bara att lyssna ännu en gång på Starpilots och deras Higher, och nu är den enbart tjatig. Melodifestivallåtar brukar ha en ganska kort livstid, förutom vissa undantag så klart, men detta är bara enformigt.
Oavsett hur det går får jag höra Snälla Snälla en gång till, och börjar sjunga med direkt samtidigt som jag ryser över hela kroppen. Tänk vad 5 veckor melodifestival kan göra! När jag såg/hörde den första gången avskydde den, nu är jag antagligen landets största fan av den här låten. Se nu till att rösta på det här! Globen och Stockholm kan behöva lite personlighet bland allt fjolleri och glitter.
Dags för resultaten då.
Sarah Dawn Finer gick till Globen, och visst är det rättvist. Moving On kanske kan charma Europa med om man inte bestämmer sig för att rösta på finnar i masker igen…
Sen då, andra duellen hur slutade den då? Om jag skriver…

JAAAAAAAAAAA

”Snälla Snälla” gick till globen och jag skrek högt av glädje hemma i soffan
Även internationella juryns pris delades ut och detta pris gick till Sofia Berntsson. Ska bli kul att se nästa vecka om denna internationella jury kommer tillföra något förutom att det blir 11 låtar istället för 10.
Slutligen då…
Visst är det en skräll att Caroline gick till Globen men denna gång är det en välförtjänt skräll. Även om så klart Aftonbladet redan 5 min efter att Andra Chansen slutat sända skriker ”Skandal”. Att detta bygger på röster från Svenska Folket har man glömt av.
Nåväl, en vecka kvar och nu är det finalen som väntar. Hur det kommer gå, ja det vet ingen, men spännande blir det!
För er som inte orkar läsa allt ovan, så här var kvällen i en kortfattad version….

Duell 1

Sarah Dawn Finer vann med ”Moving on” mot Scotts ”Jag tror på oss”

Duell 2

Lili & Susie vann med ”Show me heaven” mot BWO:s ”You’re not alone”

Duell 3

Star Pilots vann med ”Higher” mot Amy Diamonds ”It’s my life”

Duell 4

Caroline af Ugglas vann med ”Snälla, snälla” mot Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox.s ”I got u”

Semifinal 1

Sarah Dawn Finer vann mot Lili & Susie

Semifinal 2

Caroline af Ugglas vann mot Star Pilots

Till Globen:

Sarah Dawn Finer, Caroline af Ugglas samt Internationella juryns favorit Sofia Berntson
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Intressant.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *