Jarl Alfredius är död


Jag är normalt inte typen som brukar engagera mig när någon känd person avlider. Jag känner dom inte, och har egentligen ingenting gemensamt med dom, men det finns undantag, som nu när nyheten att Jarl Alfredius avlidit kablas ut överallt. Då känns det tungt.

Som stort fan av ”nya” Aktuellt och som stort fan av SVT’s nyheter i allmänhet var han liksom nyhetsankaret nummer ett för mig. Med sin lugna röst, tydliga hållning och sakliga framtoning kunde han berätta det värsta som hänt, och det bästa som hänt.  Han ingav förtroende där han stod kväll efter kväll, år efter år och berättade om tillståndet i världen. Han kunde intervjua utan att vara för hård eller för mesig, han var alltid lugn och saklig. Något som det råder brist på i dagens mediasverige.

Alfredius blev ytterligare en av de som förlorade kampen mot cancern, och det känns ganska tomt just nu. Sverige har förlorat ”Mr Aktuellt” och vi har förlorat en mycket skicklig nyhetsankare och nyhetsförmedlare.

Vila i frid Jarl

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *