Feministiskt Initiativ – Nystart för Sverige och för mig

n1131702261_8359_4486Ibland blir man besviken, och ibland blir man besviken och förbannad på samma gång. Det sistnämnda är vad jag känner inför hur Socialdemokraterna skött sig det senaste året. Om det fanns ett pris att få för sämst skött opinion skulle sossarna tillsammans med Miljöpartiet vinna detta utan problem.
Hur kunde dom?
De hade inte behövt göra någonting. De ledde med 10 procent och mer. Alliansens vettlösa politik tillsammans med alla dessa småskandaler lade dörren öppen, men istället för att ta tillvara chansen slängde man igen dörren och gick sin egen väg. En väg som inte bär till regeringskansliet, den saken är klar.
Det är egentligen inte så svårt att förstå varför. Sossarna är inte vana att sitta i opinion, och de är inte vana att inte få mest uppmärksamhet. När man dessutom har en före detta partiledare som plötsligt börjar bete sig mer ”borgerligt” än Moderaterna tappar man fotfästet, och det är det som skett.
Sedan då den röra som bråket om Vänstern orsakade och detta sanslösa samarbete med Miljöpartiet, ja efter det var fiaskot ett faktum. Till saken hör att jag inte vill ha miljöpartiet i regeringen. Visst tusan ska vi ha en debatt om miljön, och visst ska vi förändra vår livsstil innan hela planeten brakar samman, men allt går inte lösa med höjda elskatter, och det är väl snart det enda arv vi har från MP. 4 år med MP och el hade blivit en lyxvara vilket den ju redan är på väg att bli.
Jag avskyr Alliansen. Jag avskyr tanken på att vi har kristdemokrater i regeringen. Jag avskyr och föraktar Centern som mer än något annat parti bryter mot sin egen ideologi bara för att passa in i regeringen. Det finns föresten  ingen ideologi alls i Alliansen från något håll och jag vill se dom försvinna bort för att aldrig mer komma tillbaka. Problemet är bara att den opinion som finns i riksdagen idag inte är kapabel till att klara av det. Vi behöver ruskas om och vi behöver få till en debatt där man inte är rädd för att sticka ut och ifrågasätta vad som sker. Det räcker inte med att Tomas Östros en gång i veckan gnäller över något som regeringen hittat på.
Så för mig är det tack och farväl Socialdemokraterna, det får räcka nu och vi behöver något annat Därför har jag idag anmält mig som medlem i Feministiskt Initiativ.
De få som kanske finns kvar här vet att jag var ingen vän av FI när de kom för några år sedan. Några uttalanden från Tina Rosenberg gjorde mig helförbannad men sedan dess har FI växt i mina ögon och de har börjat få en tydligare profil med vad man vill åstadkomma. Samtidigt inser jag ju idag att det fanns en mening med Tinas uttalanden. Det fick ju mig att reagera och man ska heller inte förglömma medias förkärlek till att vrida, vända och snurra runt på allt så många gånger så att det till slut inte finns någon sanning kvar.
För detta handlar inte bara om kvinnliga rättigheter, detta handlar om mänskliga rättigheter. Detta handlar om att få till stånd en debatt och en efterföljande politik som med kraft vill jämställa vårt land och vårt samhälle. Jag är man, men jag jobbar i ett ”kvinnoyrke” och jag ser hur det fungerar. Inte bara med löner utan med en attityd som tydligt säger att det jobb som utförs inte tas på allvar. I Sverige 2009 är det fortfarande kvinnorna som tar hand om oss, samtidigt som vi ser ner på dom.  Att jag dessutom som HBTQ människa i ena meningen kan skrika efter rättigheter när samtidigt 50% av befolkningen fortfarande inte nått till samma rättigheter som männen gör ju saken inte desto bättre.
Jämställdhet måste komma från bägge håll. Det går inte driva politik om man skärmar av 50% av befolkningen utan båda sidor måste vara med. Därför hoppas jag att fler män går med i FI, och jag hoppas att fler människor som kallar sig HBTQ gör det samma.
Kanske är det dags att alla vi män inser att vi kan ha kvar vår penis och ändå tro på ett jämställt samhälle. Det behövs nya tongångar och framförallt måste kvinnor få ett större utrymme i debatten. Fortfarande pratar man om kvinnor som om de vore mindre vetande: ”Ja men detta är viktigt för kvinnorna”
Kortfattat: Det behövs handling och vi behöver röja upp.
För det går mörka moln över Europa där ”kristna” allt mer visar sitt hat mot de mänskliga rättigheterna. Eller tror någon att människor som föraktar allt vad homosexualitet innebär ändå tycker det är OK med kvinnors rättigheter? Kom ihåg, de som idag skriker sig torra i halsen när det gäller homoäktenskap var också de som var emot kvinnopräster, kvinnors rättigheter om de vill gifta om sig etc etc. Vinner de mark går vi tillbaka flera steg i vårt samhälle.
Så det är med stor spänning jag nu ger mig in i FI, och jag skriker med full styrka, ”Skicka Gudrun till Bryssel!”
När det gäller Socialdemokraterna är kanske tiden förbi för dom. De har gjort massor för vårt land men man kan inte leva på gamla minnen för alltid. Socialdemokraterna måste starta om, bli tuffare, mer vågade och de måste våga sticka ut för att skapa debatt. Den tennismatch som pågår nu när Reinfeldt skickar en boll som Sahlin eller Östros skickar tillbaka är inte bara tråkig, den ger absolut ingenting och det är nästan så man hoppas på att det ska börja regna så att matchen blir inställd.
Hejsan FI! Jag har kommit hem! 🙂
n1131702261_8359_4486
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Feministiskt Initiativ – Nystart för Sverige och för mig

 1. John Apse says:

  – Därför hoppas jag att fler män
  går med i FI…
  Tyvärr måste jag göra dig besviken.
  Fi må vara bra på att lyfta fram tex.
  HBT frågor etc MEN männen har inte så
  mycket att göra inom Fi. För ett par
  veckor sen sa Tiina Rosenberg att hon
  inte förstod vad män alls skulle göra
  i feministiska kretsar. Sug på den du.

 2. Walentine says:

  Tina Rosenberg är inte FI
  Fi är en rörelse med fler medlemmar än Tina. Jag har inte själv läst eller sett hennes uttalande men jag är alldeles säker på att jag inte är enda killen i FI och jag kommer inte bli den sista

 3. Selstam says:

  Feminism är bara skräp!
  Kaxigt, jag vet, men det är det. Feminism är bara en konstruerad doktrin för att åstadkomma rättvisa mellan könen, en illusion och en utopi.
  Alla som diskuterar feminism diskuterar samma rättigheter för män och kvinnor. Lika lön, lika villkor, lika allt.
  Varför är det ingen som diskuterar min rätt att bestämma över ett gemensamt barns framtid eller om det över huvud taget skall få komma till världen?
  Varför är det ingen som diskuterar varför inte jag får hantera hälften av mina barns barnbidrag?
  Varför fick mitt första barn automatiskt min dåvaranda sambos (nuvarande frus) efternamn och inte mitt?
  Varför får inte män bli au-pairer?

  Att kvinnor och män skall ha samma rättigheter, såväl socialt, ekonomiskt och politiskt är inte feminism, det är en självklarhet. Genom att kalla det feminism skapar man en skiljevägg som aldrig kommer att rivas. Feminism så som den praktiseras och presenteras idag är fanatism; därför står FI för mig för Fanatiskt Initiativ och alla anhängare av denna ”sekt” måste bekämpas för mänsklighetens bästa.
  Sparka igång Medmänskligt Initiativ istället och jag skriver under direkt.
  // Andreas
  PS. Walle, tycker om dig ändå! 😉 DS.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *