Earth Hour – Mår ni bättre sen?

vulture
Vi lever i ytlighetens tid. Vi lever i en tid då pengar, utseende och Blondinbella sätter agendan. Vi lever i en tid då människor inte längre har några skrupler när det gäller att ta för sig, och det är nu vi får se resultatet av det.
Men vi lever också i det dåliga samvetets tid. Vi lever i en tid då vi vet vad som ska göras, och att vi inte gör det men vi för allt vi kan för att inte påverkas, att inte låta oss deppas ihop av det.
Emellanåt försöker vi då göra något, något som ibland syns men som egentligen inte påverkar oss. Vi släcker ner jorden en timme, för en timme klarar vi utan att det påverkar oss nämnvärt. För vi kan ju inte engagera oss samtidigt som vi själva blir lidande, eller hur?
I skrivande stund visas bilder och filmer på hur gigantiska tomma hus släcks ner för att visa att man bryr sig. Det verkar vara en liten tävling just nu om vilken stad som kan släcka ner de största husen eller de största broarna. Ingen ställer sig däremot frågan om verkligen ”Fågelboet” i Kina måste lysa så förbannat resten av tiden. Ingen frågar sig om Sydneys operahus måste lysa som en ficklampa året om och ingen frågar sig om det verkligen är nödvändigt att Globen skiner dygnet runt och varför måste GP’s takskylt lysa så enormt så tidningen finner det mödan värt att ödsla energi på att tala om att den släcks ner (under en timme förstås) Nej, vi släcker bara ner en timme för sen är det dåliga samvetet fixat för en stund.
Tills nästa jippo sker och under tiden vi väntar på det dör några isbjörnar bland planetens allt mindre isflak och under tiden dör några barn i brist på rent vatten och under tiden sticker sig ett annat barn i Afrika på elektronik dumpad i staden barnet bor i, elektronik dumpad av oss. Sedan får barnet infektion och dör långsamt och smärtfyllt, och samtidigt på Stureplan sitter Blondinbella och äter middag innan hon bloggar om dagens fynd i någon käck boutique, och i AMF’s styrelserum förbereder man sig på hur man ska tala om vilka andra som fått miljoner i extra bonus.
Men det kan vi strunta i just nu, för vi har släckt ner, i en timme.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
Intressant.se

Bookmark the permalink.

3 Responses to Earth Hour – Mår ni bättre sen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *