Melodifestivalen 2009, Deltävling 4 Malmö: Summering

event_img_l
Sista deltävlingen för i år blev en riktigt rolig avslutning, det var ett fält med låtar som tilltalar alla, både gammal som ung, och det är ju så det ska vara 🙂
Resultatet av de låtar som direkt gick vidare var en besvikelse när det var klart att Killing Me Tenderly inte gått vidare, men annars blev det som man räknat med.
Pausen med tillbakablickarna var sanslöst kul, och jag blir lite imponerad av kvalitén när man klippt in Petra Mede. Ja på tal om Petra, hon var som vanligt underbar, jag tror faktiskt jag är lite kär i henne. Hon är så fantastiskt kul och så söt. Love!  Hon blir bättre och bättre och hennes underbara bitchighet passar så sanslöst bra in på detta annars lite hysteriska program. Dagens Ironi och gapskratt stod annars Darin för som sjöng Se på mig. Han gjorde det jättebra men ironin och komiken över att han sjunger just DEN låten blev för mycket.
Första Duellen mellan Agnes och StarPilots blev också en duell med två låtar där jag misstänker att ungefär samma publik röstar, och publiken röstade på Agnes. Till Globen med henne alltså och Star Pilots åker till Andra Chansen. Sedan kom dagens andra gapskratt kom när Agnes skulle sjunga igen och Petra inte hade någon aning om vad hon skulle säga när det blev förseningar på scenen. Hon är så sanslöst skön min Petra! *kärlek*
Andra Duellen stod mellan Sarah Dawn Finer och Malena Ernman, vilket ju var både kul och spännande. Själv ställdes jag inför svår dilemma då jag ju ville se bägge i final, men om man ska välja någon blir det Malena, mycket för att jag tror att låtens speciella stil kunde göra sig i Europa. Genomgången av låtarna igen gjorde mig mer övertygad och resultatet blev som jag ville. Malena till Globen! YAY! Sarah åker till Andra Chansen och där kommer hon tävlar emot Scotts, och där hon kommer vinna stort!
Det blev en bra deltävling från Malmö. Som vanligt slår SVT ut allt annat när det gäller show och stil och än en gång har vi fått lite valuta för pengarna 🙂
Nästa vecka är det dags för Andra Chansen, och den kommer bli absolut superspännande. Kan knappt vänta!

Resultat Malmö:

Till Globen: Agnes och Malena Ernman
Till Andra Chansen: Starpilots och Sarah Dawn Finer
Internationella Juryns val: Sarah Dawn Finer
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *