Melodifestivalen 2009, Deltävling 4 Malmö: Låtarna

event_img_l
Dags för fjärde och sista deltävlingen. Förra veckan var ju svag, för att inte säga riktigt dålig så det ska bli spännande att se de sista 8 låtarna i denna orgie som aldrig tar slut 🙂
Det har ju varit diskussioner i pressen om att årets festival varit sämre än på länge, och lite måste jag hålla med dom.  Det har inte varit någon låt som gått direkt in i hjärtat i år, så  jag hoppas att sista veckan bjuder på något av den varan.Enligt förhandstipsen och snacket innan runt om på nätet så är det denna vecka ett oerhört spännande fält med låtar där ungefär alla kan vinna, eller skrälla till rejält. Så låt oss titta och lyssna på vad Malmö har att erbjuda…


Love Love Love – Agnes
Jag ska direkt säga att jag aldrig varit något fan av Agnes och häromåret när hon blev diskad blev jag riktigt glad, men här ska man ju ha öppna sinnen så lets go then…
Det börjar lite segt för att sen starta upp i något som jag inser kommer springa till närmaste gayhak. Detta är i många fall en blandning av massa hits på en och samma gång. Tyvärr saknar låten total all form av nytänkande, det är riktigt dåligt faktiskt. Den kommer säkert spelas framåt våren för att sedan glömmas och aldrig mera spelas.
Sedan kommer jag på mig själv med att störa mig enormt på Agnes hår, förlåt men det ser ut som en golden retriver som fastnat i en höfläkt.
Higher – Starpilots
Skön danslåt, det måste man säga. Riktigt go känsla kommer över en, men man ska INTE se framträdandet. Jag vet inte om jag är korkad, vilket jag säkert är, men jag förstår det inte. Några personer ”dansar” något som påminner om en gäng neontetrors parningsdans.
Higher är en låt med tryck i, vilket alltid är kul, och jag tror att låten skulle kunna ta sig ganska långt i Europa med ett bättre framträdande, men för att att komma till Globen är det nog försent för det nu.
Du är älskad där du går – Susanne Alfvengren
*gäsp*
Ledsen om jag slumrar till, men Susanne har alltid haft den egenskapen. För det första är jag allergisk mot Gotländska i sånger? Varför är det OK att sjunga på gotländska när vi aldrig hör någon sjunga på Värmländska? Du är älskad där du går är annat ett riktigt sömnpiller. Jag tycker normalt med ballader, men här är det så lugnt så Enya blir rena metalldrottningen i jämförelse, Bort Bort Bort!
Killing Me Tenderly – Maria Haukaas Storeng & Anna Sahlene
Ok, jag erkänner, jag kollade in urringningen så noga så jag glömde nästan av att lyssna. Ena sångerskan ser ut som om det landade en fjäder på brösten skulle de hoppa ut och slå till någon, nåväl…
Killing me Tenderly är en skön låt, med lite lånat från annat helt klart, men detta är en av d bästa och starkaste låtar bland alla deltävlingar i år. Den har en skön stil och passar in i hos många. Ja, detta blir en av de låtar som kommer spelar mycket hemma hos mig i vår. Jag hoppas den går till Globen direkt, det förtjänar den.
Sweet Kissing in the Moonlight – Thorleifs
Folk gör narr av dansbanden i Melodifestivalsammanhang, men det tycker jag är löjligt. Ska vi ha hårdrock, ska detta finnas med också. Frågan är då, är det bra? Nej, men dansband är sällan det. Däremot är jag övertygad om att denna blandning av just dansband och schlager från 80-talet lockar en stor massa svenskar, men de bjuder vi på. Thorleifs är svensk kultur och historia 🙂
Moving on – Sarah Dawn Finer
OMG! (Oh my God!), jag är kär! Vilken ballad, och vilken röst denna kvinna har. Detta är en riktig ballad när det är som bäst, och med Sarahs styrka blir detta en ballad som vi kommer få se på väldigt många Absolute skivor framöver, vilket ju i så fall betyder att de får med i alla fall en bra låt.
Moving on MÅSTE till Globen, kanske är det ingen låt som har en chans i Europa men en finalplats är den värd för detta är årets ballad, med eller utan Melodifestival.
Esta Noche – Next3
Det är något sött med pojkgupper där pojkarna är så unga så de inte ens nått klimax i sin sexuella bana (20-), däremot är det värre när låten de sjunger är så fruktansvärt dålig så man börjar fundera på hur det skulle vara att ligga med killarna bara för att slippa tänka på att de sjunger.
Esta Noche kommer säkert tilltala de som tycker om unga pojkar som sjunger om saker de antagligen inte själva förstår, men det hjälper inte när det gäller mig. Bort Bort Bort (men skicka han den blonde hit så kan jag visa min frimärkssamling)
La Voix – Malena Ernman
Den absolut sista låten i årets Melodifestival är en mycket bra avslutning. Jag är lite svag för opera och disco blandat och Malina är helt fenomenal med sin ganska mörka röst i början för att sen gå upp till de där fantastiska tonerna. La Voix är en låt som jag tror kommer spelas på både fester och på krogen, men kanske är det lite för mycket för att kunna locka till sig alla de röster som behövs för att komma till Globen. Mitt hjärta vann den i alla fall
Ja, det var låtarna det, frågan är nu hur det kommer gå. Personligen är mina favoriter, så här när man hört dom 1 gång, Sarah och Maria Haukaas Storeng & Anna Sahlene, men det finns stora chanser till skrällning idag och det känns väldigt öppet. Vad som är klart är att det var en vecka men något för alla, och det är kul i våran lilla public service tävling 🙂
Hur det går vet vi snart :)….
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Intressant.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *