Melodifestivalen 2009, Deltävling 3 Leksand: Låtarna

event_img_lDags för tredje deltävlingen och enligt viss media kommer denna omgång bli ganska svag. Förra veckan var ju ganska starkt så man får väl se hur det blir nu. Jag kan direkt säga att jag är allergisk mot E.M.D, det är sveriges värsta skitgrupp enbart sammansatt för att få hormonfyllda tonårstjejer att använda kontantkorten (kolla grammisgalan till exempel) Tyvärr kommer de gå direkt till Globen, inget snack om den saken. För mig personligen är BWO förhandsfavoriter. Deras låtar tidigare om året har alltid varit bra, och det vore kul om de äntligen kunde se till att vinna det här nu…
Här är genomgången av kvällens låtar i alla fall….
1. Velvet – The Queen
Detta har man hört innan, massor med gånger. Det var inte bra då, och är inte bra nu heller.
Jag blev inte det minsta imponerad av Velvet förra året, och den negativa synen ligger kvar hos mig i år också. Låten är trallvänlig, glad och allt det där, men den är också väldigt dålig. Det är för ytligt helt enkelt.
Dessutom är det något med hela grejen med Velvet som jag inte klarar av.
Fetmycket bort bort!
2. Rigo & Topaz Soundsystem feat. Red Fox – I got you
Detta är egentligen inte det minsta dåligt, och hade man släppt denna låt i slutet av maj hade den kanske kunnat spelas en hel bland tälten på festivalerna runt om i landet. Denna lite mamboinspirerade sång är väldigt långt från Velvets låt vilket ger det hela en skön kontrast, men ändå…
Nej, här passar det inte in
3. Molly – Så vill stjärnorna
Årets ballad! De tog 20 sekunder innan jag föll pladask. Detta är vackert, svenskt och så underbart schlagerpassande! Molly har en underbar röst, så ren så man blir tårögd. Enda jag kan kommentera är väl kanske det lite för återkommande inslaget med Gudar och annat, men det struntar vi i!
Till Globen med dig Molly och det finns nu i alla fall en låt som jag kommer spela när festivalen är slut.
4. EMD – Baby Goodbye
E.M.D består av tre killar som alla fick jobbet för att de är snygga, och av det kan det bli bra om de finns talang också. Det finns det tyvärr inte mycket av i denna grupp. Jag sitter och funderar på varför de klätt upp sig som de gjort, för de ser enbart löjliga ut. Låten då? Jodå, kontantkorten kommer tömmas direkt. Detta går hem i flickrummen och säkert i en del gayrum också. Att Baby Goodbye har en framtid på listorna råder det ingen tvekan om, till Globen går de säkert
5. Mikael Rickfors – Du vinner över mig
Jag ska köpa öronproppar för pengarna! Detta brölar och låter illa men det har jag å andra sidan alltid tyckt att Rickfors gör. Att han är med tycker jag däremot är kul, och många gillar honom skarpt. Han tillför också festivalen det där lilla extra, men det spelar ingen roll…
Detta är en låt som jag känner hade mått bra av att ha legat i produktionsapparaten ett tag till. Kanske kan det bli Andra Chansen om tillräckligt många som var med under ”Jag ska köpa vingar för pengarna” tiden är tillräckligt packade, nostalgiska och pigga på att ringa. Själv glömmer jag gärna detta snabbt
6. Maja – Här för mig själv
Va i helvete va detta? Man sitter nästan förvånad att något så här dåligt kan få ställa upp. Inget ont om bossapop men detta är så sanslöst jävla dåligt så man vill skrika ut sin ångest.
Framträdandet är dessutom också det tråkigt, en jävla tråkig låt helt enkelt.
7. Sofia – Alla
Jag förstår inte varför så mycket ska handla om Grekland när det gäller Melodifestivalen i det här landet. Kanske beror det på en svensk grek som vann hela grejen, vem vet? Det här är inte bra i alla fall, låten är för mig totalt intetsägande och ger mig inget alls. De finns säkert massor som gillar detta, men själv vill jag bara att skiten ska ta slut, och jag känner en varm lycka när min önskan uppfylls.
8. BWO – You´re not Alone
Suck Martin, det bästa vi har när de gäller att vara snygg i Sverige, och om vi börjar med det så gör han oss inte besviken detta år heller. Han ÄR så snygg, så sanslöst snygg.
När det då gäller låten är jag ledsen att säga det men detta föll inte alls in i min smak. Det är en lugn ballad i typisk BWO anda men det är något som saknas. Kanske kan låten växa ju mer man hör den, men detta bygger på att man hört den en gång och här faller den i så fall
BWO passar bättre här med glada låtar, och You’re not Alone funkar helt enkelt inte.
Denna vecka var den sämsta veckan hittills och faktisk den svagaste på flera år. Ingen låt förutom Molly föll mig i smaken och jag vägrar nästan gissa hur resultatet kommer att bli, men….
E.M.D kommer till Globen den saken är i alla fall klar. Kanske BWO eller kanske Molly
Sen kan det gå hur fan som helst.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
Intressant.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *