Melodifestivalen 2009, Deltävling 2 Skellefteå: Summering

event_img_l
Årets andra vecka blev på väldigt många sätt en bättre vecka än den i Göteborg. Startfältet var mycket starkare och det var mest fest på alla sätt.
Jag har skrivit det innan men gör det igen: SVT ska ha all eloge för produktionerna är dessa program. Melodifestivalen är på alla sätt en helt underbar folkfest och man har inte sparat på någonting. Det är i sådana här lägen som jag nästan är stolt över Public Service 😉
Petra Mede var om möjligt ännu bättre än förra veckan. Hennes humor och stil passar så jävla bra in i denna hysteri, och hon börjar få allt bättre koll på saker och ting.
Normalt brukar jag vara allergisk mot mycket av pauserna i festivalen. Förra årets danser till exempel fick mig att vilja kräkas men årets idé om att sjunga gamla festival låtar är en bra idé, Sofia Jannoks version av Waterloo var dessutom underbar!
Första duellen mellan H.E.A.T och Amy kändes inte direkt svårtippad. Att Amy skulle ha någon chans emot rockgänget kändes som en omöjlighet. Det finns inte så många unga kontantkortskunder eller män som tycker om sjungade småflickor i Sverige så Amy gick till Andra Chansen.
Andra duellen var om möjligt ännu mindre spännande. Ingen kan slå Måns, och spänningen var därför lika med noll. Att det sedan blev Måns och Lili & Susie som stod på var sin sida om Petra gjorde ändå ingenting åt spänningen. Det som slog mig när låtarna spelades upp igen var hur svag Måns låt faktiskt är. Inte för att systrarnas låt är någon Mozart heller, men Hope & Glory är faktiskt svag, och det kommer inte bli någon ny Cara Mia. Måns till Globen alltså och Lili & Susie till Andra Chansen.

Reslutat Skellefteå:

Till Globen: H.E.A.T och Måns
Till Andra Chansen: Amy Diamond och Lili & Susie
Internationella Juryns låt: Amy Diamond – It´s my Life
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Intressant.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *