Melodifestivalen 2009, Deltävling 2 Skellefteå: Låtarna

event_img_l
Dags för andra deltävlingen och på pappret ser denna omgång mycket roligare ut än Göteborg förra veckan. Starkare artister och lite som kan bli en hel del skrällar. Riktigt kul är det faktiskt att Lili & Suzzi är tillbaka. Inte för att deras musik på något sätt var bra på den tiden det begav sig, men mer för att sånt här får en att minnas när man var ung 🙂
Att allas älskling Måns är med i år igen har man ju inte direkt lyckats missa, och uppenbarligen hoppas SVT på honom med tanke på att han ligger sist i startfältet idag. För mig personligen är det en svår sak att ligga sist. Jag kommer aldrig glömma Carolas entré som sist i Göteborg gapandes, ”Du finns i varje andetag, i varje steg” när hon samtidigt tittade uppåt, usch! Sedan dess är sista låten i en tävling en hemsk upplevelse
Nåväl, här är min genomgång av låtarna i deltävling nummer 2
1. Lili & Susie – Show me Heaven
Det tog 10 sekunder innan jag insåg att jag blev fast. Detta är melodifestival när det är som allra mest och bäst. Man behöver lyssna en halv minut sedan kan man den, och den fastnar direkt. Det är en hyllning till 80-talet, och det är en hyllning till all musik som gör dig glad.
Show me Heaven är en underbar comeback för systrarna och de har en danshit som kommer leva vidare på vartenda dansgolv oavsett hur det går idag. Fast jag vill se dom i Globen, men tyvärr tror jag de kommer till andra chansen tack vare den där j-vla Måns 🙂
2. Lasse Lindh & bandet – Jag ska slåss i dina kvarter
Jag tycker inte om Hellström, och därför gillar jag inte kopior heller. Detta ÄR en kopia av Hellström fast sämre ändå. ”Jag ska slåss i dina kvarter” är en låt som vare sig tar tag i dig eller berör dig. Det är mest 3 minuter av oljud.
Nej usch!
3. Jennifer Brown – Never Been here Before
Ännu en comeback men till skillnad från låt nummer 1 blir jag inte det minsta berörd av detta. Never Been here Before är en ballad som kunde vara bra, men faller av någon anledning ganska platt till marken. Jennifer har en mycket bra röst, men låten är mest tråkig. För mig måste en ballad gripa tag i hjärtat för att beröra, här vill jag mest gripa tag i fjärrkontrollen och se vad som går i tvåan.
4. H.E.A.T – 1000 Miles
Om man tycker om hårdrock och sånt skrän är detta säkert kul. Själv har jag lite svårt för det här i melodifestival sammanhang men efter att finnarna vann med sitt trams häromåret kan ju vad som helst gå hem nu för tiden 😉
Nåväl, det är fart, och det är rockigt och jag tror faktiskt de kan ta sig till globen. De sticker i alla fall ut, vilket ju är skoj. För H.E.A.T breddar tävlingen, inget snack om den saken.
5. Markoolio – Kärlekssång från mig
Markoolio är ingen jag tyckt om någon gång i mitt liv. Hans ”rap” musik är mest barnslig och nu för tiden är det väl mest barn som tycker om honom, men jag undrar om någon gillar honom efter detta för detta är dåligt, ja detta är skit. Hans röst får mig själv att låta som Carola och det känns mer som lilla Melodifestivalen fast de ungarna kan ju faktiskt skriva musik.
Fast det är klart, om Sveriges ungar har pengar kvar på kontantkorten kanske han gå vidare.
6. Amy Diamond – It´s my Life
Amy, hela Sveriges kelgris (utom min) är här i år igen. Hon fick kanske smak förra året. 2008 hade hon en helt ok låt, detta är inte ok. Detta är faktiskt ganska dåligt. Låten kommer aldrig igång och sedan upprepar den sig mest. Nej låten är inget bra, men Amy är en skicklig artist och hon kommer leva vidare i alla fall, men…
Ta bort denna peddoflört som av någon anledning omger Amy. Ta bort de förbannade korklockarna och låt tjejen börja bli tonåring nu. Hon är inte 12 år längre, och de som fortfarande drömmer om henne som en 12 åring ska vi ändå inte bry oss om. Det är faktiskt ganska äckligt.
7. Cookies N Beans – What if
Lite Country är aldrig fel, och detta är inte alls dåligt. Alla tre har röster som passar för musiken och det sticker ut utan att vara för mycket. What If är en sång som oavsett hur det går ikväll kommer leva vidare, och är också en flört till de som normalt inte lyssnar på Melodifestivalens låtar.
Ja, detta är bra, och det blir allt bättre under de 3 minuter som låten pågår.
8. Måns Zelmerlöw – Hope & Glory
Så var det dags för Måns. Sedan ”Cara Mia” har jag blivit allt mer trött på denna helhyllekille, så det var med en ganska stor misstänksamhet man satte sig tillrätta för att avnjuta detta nummer. Det är ett snyggt framfört nummer, till en låt som går direkt in och sätter sig. Låten i sig är faktiskt inget bra, men det spelar ingen roll. Det enda problemet är kanske att de försöker spela på Måns sexighet, och detta är inget Måns har i någon direkt stor utsträckning. Som bög som normalt gillar sexiga killar känner jag mer att jag vill sätta Måns i knät och läsa Elsa Beskow för honom. Fast till globen går han nog.
Hur det nu kommer gå vågar jag faktiskt inte gissa mig till. Denna vecka var ett starkt fätl med låtar med många som på olika sätt kan ta sig till Globen.
Om jag får bestämma vill jag i alla fall se att chansen inte är över för Lili & Sussie. Om däremot Markoolio tar sig vidare slutar jag betala licensen
Intressant.se
[tags]Melodifestival, Melodifestivalen, SVT, Schlager, Musik[/tags]

Bookmark the permalink.

One Response to Melodifestivalen 2009, Deltävling 2 Skellefteå: Låtarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *