Melodifestivalen 2009, Deltävling 1 Göteborg: Summering

event_img_l

Årets första deltävling är över och det är dags att summera kvällen. Det första ord som slår mig är faktiskt rörigt.

Jag har alltid gillar de nya regler som kommit till i Melodifestivalen men detta med dueller i varje deltävling höjer vare sig spänningen eller annat. Det känns mer som ett försök att förnya något som jag inte tycker behöver förnyas än. Dessutom känns det som att hela tävlingen tog ännu ett steg från livepubliken för hur kul är det att sitta och titta in i en massa TV-skärmar när alla dessa genomgångar ska gås igenom.Nej Den idén borde de ha lagt på hyllan anser jag.

Dessutom vet jag inte om det bara var jag men var det inte problem med ljudet emellanåt när artisterna sjöng? I alla fall jag upplevde musiken som alldeles för stark, vilket ibland gjorde artisterna svaga.

När det då gäller artisterna var det ett brett startfält men inte så speciellt bra. Af ugglas var väl på många sätt kvällens segrare trots att hon ”bara” gick till andra chansen plus att hon fick juryns röster. Att det sedan blev Alcazar och Emilia som gick direkt till Globen känns nu några minuter efter inte som något konstigt. Oavsett hur det går har de bägge en stor hit framöver, det är jag säker på.

Hur gick det då för Petra Mede? Att axla Luuks fantastiska programledarskap kan inte ha varit lätt men hon gjorde det med humor och hennes bitchiga stil älskas av mig i alla fall. Jag är ganska säker på att Petra kommer få en hel del skit bland media och bloggar men skit samma. Hon var kanon tycker jag.

(Just nu får man för övrigt följande meddelande när man försöker komma in på aftonbladets blogg…

Could not connect: Host ’www.blogg.aftonbladet.se’ is blocked because of many connection errors; unblock with ’mysqladmin flush-hostsMuhaha de har gått sönder :P)

Nåja, årets första deltävling är slut och SVT packar ihop och lämnar Götet. Någon gång kanske kanske kanske finalen kan gå här igen, i en stad som faktiskt är klädd i Melodifestivalens färger just nu, men den diskussionen tar vi en annan gång 🙂

Reslutat Göteborg:

Till Globen: Alcazar och Emilia

Till Andra Chansen: Caroline af Ugglas och Scotts

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Finns också på intressant.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *