Melodifestivalen 2009, Deltävling 1 Göteborg: Låtarna

Dags att snabbt summera låtarna i årets första deltävling.
1. Nina Söderquist -Tick Tock
Kommer ni ihåg skräckdrottningen Elvira? Det var i alla fall henne jag tänkte på när Tick Tock började spelas. Nina är helt okänd för mig men verkar hunnit med en hel del i sitt liv. Denna låt kommer inte ta henne så värst långt tror jag. Det är lite rockigt och lite fart i det hela, men inte direkt bra. Kanske kanske kanske kan det bli en Andra Chansen
2. Jonathan Fagerlund  – Welcome to my life
Martin Rolinski har fått konkurrens om vem som snabbast kan få en TV att imma igen hemma hos en 14 åring tonårstjej eller en bög, och Jonathan är söt, JÄTTESÖT och jag slår vad om att han hade tre strumpor på sig men bara två runt fötterna. Nåväl…

Låten är ganska gullig och Jonathans röst låter som om han var 13 år och inte en dag äldre men han kan vinna på grund av det som jag inledde med, tonåringarna och homosarna.

Shirley  Clamp  – Med hjärtat fyllt av ljus
Jag gillar Shirley, hon har en jävla röst och sjöng ju Min Kärlek!
I år är hon tillbaka och i tidningarna har vi kunnat läsa om att hennes röst haft problem under genrepen, men det är inget vi direkt märker av nu. Låten däremot är inget att ha. Det är som en annan version av Shirleys andra låtar som hon tävlat med, fast denna är väldigt mycket sämre. Kanske kan den gå vidare på grund av att folk gillar Shirley, men då lär den falla plat i globen, men jag får fundera lite på det där tror jag.

4. Scotts  – Jag tror på oss
Även i år ska dansbandskiten tvinga oss att känna dödsångest, men visst, en del gillar ju det här. Jag gör det däremot inte. ”Jag tror på oss” är rockmusik för dansband och det låter rena skiten. Låten kommer ändå, dessvärre, leva vidare i svensktoppar och annat. Usch

5. Emilia – You´re my World
Låten börjar bra, skitbra men sen när refrängen kommer igång stannar liksom allt upp och man undrar om de bytte ljudband. Det börjar som jazz och slutar som, tja, Big Big world eller vad eländet hette.
Nej denna lär stanna kvar i Göteborg.

6. Alcazar – Stay the Night
Gayklubbarnas första hit i årets festival, och jag måste erkänna. Detta gillade jag! Det är glatt, enkelt och schlager alla 2009. Dessutom erbjuder Alcazar årets tills nu enda godkända framträdande. Det är snyggt och coolt men kanske för snyggt för det här.
En hit blir det i vilket fall som helst.

7. Caroline af Ugglas – Snälla, snälla
Snälla Snäll Snälla sluta sjung! DU ÄR INTE JANIS JOPLIN!!!!!!!!!!
Nej, jag tycker inte om Caroline, jag tyckte att hennes förra framträdande i festivalen var rent skrattretande och detta framträdande ligger inte långt efter. Låten i sig är faktiskt helt ok, riktigt skön men jag klarar inte av hennes röst.
Bra låt, usel artist.

8. Marie Serneholt – Disconnect me
Den första minuten gillade jag det här men sedan insåg jag att det faktiskt suger (Säger nån så nu för tiden?)
Efter vad jag läst ska låten ”bygga” på alla andra låtar som vunnit ESC men låt oss hellre då förlora. För detta är allt inknökt i en låt på  3 min. Marie är duktig och kommer säkert komma med en massa andra låtar som kommer bringa lycka och välgång, för henne.

Detta var låtarna, jag återkommer när programmet är slut med en genomgång av hela programmet
[tags]Melodifestivalen, musik, schlager, Sveriges Television[/tags]

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *