En halvtimme med Radio Göteborg

Sitter och lyssnar på Lantz i P4, veckans höjdpunkt. Man går igenom låtarna för melodifestivalen i morgon och det är som vanligt underbart att lyssna. När klockan blir halv tre bryter Radio Göteborg in för nu ska man hålla presskonferens i Trollhättan om SAAB. Man kopplar över och 2 personer står och talar med varandra om totalt meningslösa ting. Konferensen startar inte på utsatt tid men istället för att då, om man haft en hjärna, koppla tillbaka till Lantz fortsätter man snacka skit. Bland annat pratar man om att ett pressmeddelade från Västra Götalandregionen hade ett stort utropstecken.
Efter 10 min bryter man in från studion bara för att tala om att presskonferensen är försenad, bara för att mitt i detta meddelade säga ”Och nu går vi tillbaka för nu har presskonferensen börjat”. Jo man meddelar också att om man vill lyssna på Lantz så får man göra det på webben. ”Fan, jag glömde bära med mig datorn på bussen”, tänker jag och suckar.
Själva konferensen är totalt meninglös. Vi får lyssna på hur bra modeller SAAB gör och hur fantastiskt företaget är, och att deras hemsida brakade ihop igår på grund av alla besökare som älskar SAAB. Gång på gång meddelar man också att man efter konferensen tar intervjuer med alla som vill.
Mitt i konferensen blir det tyst och studion i Göteborg meddelar att ”något är fel”, och istället får vi lyssna på en intervju med några anställda som man redan sänt tidigare på dagen. Just då åker min buss förbi ”Synvillan” och jag hade en jävla god lust att gå av och göra ett besök där inne.
När vi väl kommer tillbaka till presskonferensen fortsätter man tala om hur bra allt egentligen är med SAAB och vilken fantastisk framtidstro det finns inom företaget. Man avslutar konferensen och SR’s reporter tränger sig fram och meddelar att de sänder direkt och borde få första intervjun, det får man.
I ungefär 2 minuter får VD’n för SAAB tala innan SR bryter igen för nu är det dags för Ekot och sen är den spännande presskonferensen från SAAB slut.
Sverige Radio Göteborg firade under denna halvtimme nya triumfer i hur man INTE ska sända radio. Man bryter ett program för att istället sända en halvtimme där pausfågeln hade varit mer intressant att lyssna på.
Fy fan vad jag avskyr Lokalradio
P.s När jag kommer hem för att lyssna klart på Lantz I P4 på webben möts jag av följande meddelande

Eftersom Lantz i P4 spelar snuttar ur melodifestivallåtarna under veckorna 6-9 finns ingen möjlighet till efterhandslyssning dessa veckor.

D.s
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Intressant.se

Bookmark the permalink.

2 Responses to En halvtimme med Radio Göteborg

 1. Fredrik Olsson says:

  Jag förstår dig till hundra procent! Fast jag är å andra sidan part i målet.
  Om du har de tekniska förutsättningar så kan du alltid podda ner programmet. Då får du förvisso inte höra just musiken i programmet, men så länge jag har jobbat på redaktionen har inte det känts som ett major problem.
  Fan, vilken tur att jag läste din blogg, trots På Spåret och allt. Nu blev jag på bra humör.
  Mvh
  Fredrik Olsson, Lantz-redaktionen.

 2. Walentine says:

  *skrattar*
  Ja Fredrik, de är svåra tider vi går mot. SAAB, Volvo och nu På Spåret. Kvar finns väl egentligen bara att de kortar ner Lantz i P4 ännu mer på grund av den &&&%#& sporten, men någon Gud finns det väl hoppas jag.
  Och jag poddar, tro inget annat. Faktum är att jag har alla Lantz som finns på podden på min mp3 spelare 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *