Det är en sak jag inte förstår

Som vanligt under veckorna då Melodifestivalen rullar är kvällspressen fylld med skit, överdrifter och lögner. Ja, det är ju inte enbart under dessa veckor detta sker men de är extra hysteriska just nu.
Något som är kul att läsa är kommentarerna till tidningarnas artiklar, oftast är det människor som antagligen också ringer in till klagomuren när de har en chans som också skriver dessa.
Just nu är det väldigt många som kommenterar alla dessa artiklar om det nya röstningssystemet. Enligt bland annat AB är alla överens om att detta var skit, och även om jag själv påpekade att det var rörigt kanske jag inte är lika uppretad som vissa är enligt AB.
Ronnie Lans, projektledaren för Melodifestivalen svara,

– Svenskar är i grunden rädda för förändring, om två veckor kommer de att förstå. Varenda gång som vi gör en förändring tycker folk att det är konstigt. De nya reglerna är inte komplicerade. Vi kommer inte att ändra på något

Och han har ju 100% rätt. Vi ÄR rädda för förändringar och visst kommer detta system sätta sig efter någon vecka. Som med allt annat.
Det som sedan var extra roligt var att läsa kommentarerna och särskilt denna från någon som kallar sig ”msfantasia”

Ronnie var nog fan den mest osympatiske person som existerar…Hur i h-vete kan man rakt ut säga att nej vi kommer inte bry oss om kritiken….Jag vet inte var han kommer ifrån men han verkar inte förstå att det är vi som kritiserar som även finansierar melodifestivalen i form av tv-licens…Och självklart tycker inte han det är rörigt men det innebär inte att alla andra förstår de…om 100 personer säger att de inte förstår och 1 förstår så kanske man ska lyssna mer på de 100…..Dags att sluta betala tv-licens eftersom jag inte anser att man ska betala för något man inte får ut något av.

Frågan man ställer sig är om det verkligen är 100 som klagar och 1 som håller med. Självklart inte. Som vanligt när det gäller pressen så räcker det med 2 som gnäller för att det ska kallas folkstorm. Dessutom skulle det ju bli ännu mer rörigt om SVT nu ändrade system mitt i festivalen, fast det tänker inte AB och msfantasia på.
Läs även andra bloggares åsikter om

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *