Året som gick

Dags att se tillbaka på ett ganska trist år på väldigt många sätt. Här är de saker vi kommer att komma ihåg mest, de bra sakerna och de dåliga och de som ingen bryr sig om men som jag skriver om i alla fall. Allt i en salig röra…
Årets Politiska fiasko
Medan vattenkammade män med för liten penis satte hela världens ekonomi på spel, och när vänsterns varningar slog in snabbare än vad Alliansen skar ner på välfärden kunde Socialdemokraterna ha fått 60% av stödet. Istället kom det dödsryckningar från ett parti som vägrar inse att tiden är över då alla som arbetar ”på golvet” röstar på dom. Sahlin genomförde ett fullständigt fiasko från början till slut, och folkets dom var hård. Partier som normalt hyllar det som delvis orsakat denna kris fick rösterna. Socialdemokraterna fick skämmas, med all rätt
Årets knarkare
George Michael tjänar 10 00 pund under tiden han pinkar, ändå var han tvungen att igen göra sig till åtlöje när han åkte fast för crackinnehav på en offentlig toalett. De mest trogna av hans fans (som jag till exempel) började tröttna på Michaels ständiga och totalt idiotiska handlingar.
Årets homofob
Påven gjorde årets jultal till något som på många sätt påminner om de tal jag är säker på att påven hörde när han var ung. Skillnaden var bara att när han var ung var det judar som ”hotade” världen enligt talen, nu är det bögarna. Till och med katolikerna skämdes och katolska kyrkan steg 500 år tillbaka i tiden igen. Påven visade än en gång att det är dags att göra parkeringsplats av Vatikanstaten. Det skulle dessutom lösa en hel den av trafikproblemen i Rom.
Årets ”nu slutar jag”
Efter 864 år vid makten bestämde sig Göran Johansson för att träda tillbaka, och i Göteborgs Posten kunda man läsa om honom hela tiden, varje dag och varje sekund, under en period. Göteborg har ”förlorat” en man som ibland gjort sig känd som butter gubbe, men vi förlorade också en som satte sin stad framför makten över hela riket. Sådant är beundransvärt.
Årets danslåt
Here’s my key
philosophy
A freak like me
Just needs infinity

Guru josh project – Infinity 2008 blev årets danslåt. Så jävla go, så jävla bra mixad och så enkel. Genialisk, rent ut sagt!
Årets Radioprogram
Lants i P4 på fredagar visar styrkan med public service. Nyheter, diskussion och nöje i en salig blandning med det bästa radion har, Annika Lantz.
Årets ”när kommer terroristerna”
Alliansen gör vad de kan för att försöka få Sverige att vara ett mål för terrorister, även om terroristerna själva skiter i Sverige. Från en Allians med så kallade liberala partier har vi nu fått buggningslagar, FRA med mera. FRA debatten blev enorm men det gick som det brukar göra när Stockholm bestämt sig, det blev en FRA lag. Snart hoppas jag att alla som mailar någon utomlands skriver in alla fula terroristord som finns. Så de får lite att jobba med. Hela saken är fantastisk löjlig ur alla synvinklar.
Årets Jubel
Skivbolagen och Filmbolagen gick ut och slog runt på stan när Alliansen lade fram sin IPRED. Nu kommer snart ingen mer ladda ner film och musik, och för att fira kommer antagligen skivorna höjas till över 200:- och filmerna till 300. Nu är det äntligen dags för skivbolag och filmbolag att börja tjäna sina miljarder igen!
Tror dom ja
Årets Monopol
Familjen Bonnier tog 2008 några steg närmare total monopol på allt inom media. TV4 köpte Canal + och Bonniers startade femtioelva nya tidningar. Allt var som vanligt med fega politiker som med risk för att inte få finnas med i pressen tycker att det är helt ok att en familj snart äger allting. Samtidigt försökte DN få pressstöd, det fick man inte.
Årets Jesus
Obama kom, sågs och sparkade röven av sina konkurrenter. Frälsaren har kommit menade man både i USA och i Europa. Nu kommer alla krig sluta och alla kommer att bli lyckliga. Det känns som att det inte så långt i framtiden kommer att bli en mer besviken omvärld på vår nye Jesus.
Årets dagbok
Lars Norén släppte den kanske mest överskattade boken i svensk historia. I något som kändes som 1 miljon sidor hatade han alla, kände sig djup och ibland fick han ångest. Det enda hans dagbok tillfört är en debatt på kultursidorna som ingen läser och att jag aldrig mer kommer att se en Norén pjäs. Eliten i svensk kultur visade med debatten hur långt ifrån folket man är, tragiskt och komisk på samma gång
Årets Bank
Carnegie, gjorde allt fel. Så till den mildra grad så att för tillfället är banken statlig. Det är bra gjort att lyckas med när man har en alliansregering. Vår gamla bank blev beviset på att tesen män med liten penis blir kåta i pengar stämmer, och det blir som vanligt folket med normala könsorgan som får stå för notan.
Årets bilkris
SAAB fortsatte att kosta pengar för GM och ingen vet hur det kommer gå. Samtidigt slutade man köpa Volvo och företagen började avskeda folk i en sällan skådad hastighet. Nu hänger mycket på ägarna, de stora amerikanska jättarna, som snart kanske måste böra tillverka bilar som folk faktiskt vill ha.
Årets film
Årets film måste ju bli Mamma Mia. Filmen är på väg att bli den mest framgångsrika musikalfilmen någonsin, och snart även den mest framgångsrika filmen i Svensk biografhistoria. Filmen i sig var inget att hänga i julgranen men folk mådde bra efter att ha sett den. Aldrig tidigare har ”Feel Good” fått en sådan kraft bakom sig.
Årets biografdödare
Bonnierägda Svensk Filmindustri lovade att inte göra det men ett år efter att Bergakungen öppnade lade man ner Palladium, och Göteborg blev ett u-land när det kommer till biografer. Filmälskare grät, Bonniers jublade hela vägen till banken.
Årets gråterska
Fredrik Federlay grät i riksdagen när FRA debatterades och kvällspressen jublade. En del menade att det var spel, andra att det är äkta. Det som stämmer var att Federlay ändå ändrade sig och röstade som sitt parti efter att en del ändringar genomförts, ändringar som inte på något sätt gjorde FRA säkrare för den ”normala” människan.
Årets ”Allt är som vanligt”

Bråket om Gaza går vidare och båda parter avslutade 2008 på värsta möjliga sätt. Som vanligt mötte Israel slangbellor med robotar och oskyliga dödades och skadades. Samtidigt lyckades man skapa mer hat emot Israel och USA.
Allt är som vanligt i det heliga landet med andra ord
Årets sorg
Sverige skakades om av barnmorden i Arvika och mordet på Engla. Vi rycktes upp ännu en gång ur vår törnrosasömn vi blev förtvivlade att något sådant här kan ske. Båda fallen löstest och tingsrätten dömde, men sorgen finns kvar.
Årets Idiot
Tito Beltran gjorde sig till åtlöje i rättegångarna emot honom, och kvällspressen följde på. Han och han fru menade att de var förföljda och de talade ständigt om hur mycket bättre det var i Chile. Mitt förslag är att sätta Beltran på ett plan dit, snabbt!
[tags]Nyårsafton, nyheter, krönika, årets, nyår, resumé[/tags]
Intressant.seBookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *