och Påven tuffar på…

Den gamle räven Påven Benedict XVI gör vad han kan för att få katolska kyrkan att bli allt mer lik Pingst och Livets Ord. Nu senast tycker påven att jorden ska räddas från bögarna igen. Ja, Han lyckades till och med krångla ihop homosexuella handlingar i samma meningar som klimatkrisen.
Genast idag läser jag på flera bloggar att Kristendomen nu ska utrotas/förbjudas och att alla kristna är dumma i huvudet. Det är lite synd att det blir den här debatten hela tiden, för uttalanden från en sur gammal man i Rom ska väl inte lastas på alla kristna i hela världen? Självklart inte, lika lite som alla bögar ska dras över samma kam.
Påven Benedict XVI är ett pucko. Ett tjurskalligt gammalt pucko, chef över en kyrka som försöker tysta ner pedofilbrott mot barn. En kyrka som skakar i sin grund av hur världen förändras och en kyrka som liksom en gris som vet att den ska slaktas skriker i dödsångest över att den vet att slaget är förlorat. Det är katolska kyrkan anno 2008, och den skrev på sin egen dödsdom när dom satte Benedict XVI vid rodret. Några år till och Påven vill införa häxjakt igen.
Men inte heller alla katoliker ska lastas.  Inte heller de som går i kyrkan ska lastas. De tror inte på Påven Benedict XVI, det är inte därför de går i kyrkan. De går i kyrkan för de vill ha kraften och stödet av sin Gud. De flesta av dom skiter i om man är homosexuell eller transexuell. De flesta av dom, en gigantisk jättemajoritet, hatar pedofilprästerna i USA lika mycket som du och jag. De flesta av dom vill bara leva sitt liv som de vill, och de låter andra leva sina liv som de vill. Många av dom idag fördömer vad Påven sagt. Många av dom idag vet det samma som jag, att uttalandet som Påven envisas med att komma med förstör deras kyrka.
Hacka inte ner på kristendomen, hacka ner på de som säger sig ha rätten att tolka Bibeln på det sätt som Bibeln i sig säger sig vara ett brott. Jag är ateisk, men älskar kristna. För kristendomen bygger på kärlek, och för de flesta bygger det på en idé om att Gud har annat att göra än att se in i folks sängkammare. Så länge du är lycklig, är Gud lycklig för dig. När det sedan gäller katolska kyrkan bevisar bara deras påve att tesen, Med såna vänner behöver man inga fiender, stämmer.
Jag tror att Gud just nu suckar i sin himmel och ser ner över Vatikanen och tänker, ”Men ge dig nu, surgubbe”
[tags]Påven, Katolska kyrkan, kristendom, homosexualitet,  Benedict XVI[/tags]
Intressant.se

Bookmark the permalink.

3 Responses to och Påven tuffar på…

  1. Kalle says:

    Ja usch och fy för den gamle i Vatikanen för här i Sverige skall vi alla åkalla det politiskt korrekta! Och den som har en annan mening skall stenas efter denne offentligt förnedrats. Kanske av Janne Josefsson?

  2. Chris Syamputra says:

    Ja, nu har man blivit jämförd med en regnskog också. Katolska kyrkan kör ett krig de aldrig kan vinna. Gays är här för att stanna.

  3. Callisto says:

    Ska man bli smickrad över att jämföras med regnskogen kanske? Nah, jag blev heligt jävla pissed över att dumstruten till påve hasplar ur sig sådan dynga. Finns det verkligen ingenting som är värre att gasta om än vem som älskar vem?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *