Hur opartisk var min barndoms TV?

Att Tv2 brukade kallas för den röda kanalen är ju ingen direkt nyhet men idag funderar jag en hel del på framförallt två män, Sievert Öholm och Göran Skytte. Dessa två män ledde ju ungefär alla debattprogram respektive ”tala ut” program som fanns på den tiden. Sedan blev det tyst, väldigt tyst.
Några år senare dök de upp igen, var för sig men nu utsända som agenter för Livets Ord och andra mindre vetande ”kristna” samfund. Öholm har ju gjort vad han kan för att spotta på homosexuella och genom sitt arbete med tidningen Världen Idag visar han ju ganska starkt vad han står i de högerkristnas frågor.
Skytte verkar mest prata om det fantastiska som hänt honom etc etc. Jag såg honom blir intervjuad av Livets Ord Ulf Ekman, och det var en sådan där härlig intervju där alla var överens om allt och där inga svåra frågor ställdes och där alla självklart blir lite bättre om vi tror samma som dom.
Nu menar jag inte att ingen inom SVT får vara kristen, jag hoppas verkligen fler är det men jag kan inte låta bli att undra hur det kommer sig att det blir så tyst och att de sedan dyker upp i dessa sammanhang. Det lämnar en bitter smak för att vara kristen är en sak, men samröre med sekten Livets Ord ska inte finnas i den statliga televisionen.
I Öholms fall kanske det helt enkelt är så att han tar de jobb som finns, och just nu finns bara jobbet på Världen Idag. I Skyttes fall är det väl kul för honom att han hittat en ny väg i livet, men jag känner ändå ett sting av tvekan till vad tanken med deras program var.
Öholm ledde ju Svar Direkt (tror jag det hette). Hur opartisk var han egentligen som utfrågare när han efter det blir en form av Ruben Agnarsson Light?

Bookmark the permalink.

4 Responses to Hur opartisk var min barndoms TV?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *