Bekräftelse men också sorg

En av de äldsta farbröderna vi har haft somnade in onsdagen innan julafton, han var inne på sitt 99 år. Det känns tomt och sorgligt även om döden inte är hemsk när man är 99 år.
Han bodde hos oss i 5 år, och var en av de man verkligen kunde prata med. Han älskade att prata om gamla Göteborg och framförallt om krigsåren när han var stationerad i värmland.
I dag ringde han dotter hem till mig. Hon frågade om jag kunde tala lite på hennes pappas begravning. Hon hade varit med när Karin begravdes och skulle bli så glad om jag kunde hålla några minnesord för hennes pappa.
Det kändes bra att få den förfrågan till sig. Då känns det som att man i alla fall gör något rätt på jobbet, men framförallt gör man det för hans skull. För att få ett avslut, för att kunna ta farväl.
Döden är normal i mitt jobb, men efter 5 år där man på så många sätt kommer människor så extremt nära in på livet är ett avslut viktigt.
Jag kommer sakna honom

Bookmark the permalink.

One Response to Bekräftelse men också sorg

  1. Ann-Marie says:

    Jag saknar honom också, brukade ju ringa ngn gång ibland men det sista svarade han inte. Hade så gärna velat ta ett riktigt avsked men antog att jag var i Thailand när det var. Tänkte besöka honom någon dag i vår och språka lite precis som jag gjorde en gång från Chiang may när han tröstade mig för jag var så ledsen. Kanske kan det bli så till våren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *