Moses var hög på droger

I dagens GP kan man läsa följande….
Benny Shanon, professor i kognitiv filosofi vid det hebreiska universitetet i Jerusalem, tror att många av uppenbarelserna i det gamla testamentet var orsakade av droger.
– När det gäller Moses på Sinai, handlade det antingen om en övernaturlig, kosmisk händelse, vilket jag inte tror, eller så är det en legend, vilket jag heller inte tror. Det är i stället väldigt sannolikt att Moses och Israels folk var påverkade av narkotika, sa professorn i israelisk radio, enligt abc.com.
Enligt professorn finns det flera växter på Sinai-halvön som kan användas som narkotiska preparat.
Beskrivningarna av blixt, åska och smattrande trumpeter i Andra Mosebok är enligt professorn typiska hallucinationer som kan drabba drogpåverkade människor. Shanon tror även att Moses kan ha varit drogpåverkad när han tog emot budorden och när Gud uppenbarade sig för honom i form av en brinnande buske

Kan tänka mig att detta inte är så himla poppis bland alla, men det är en intressant teori. Moses och de andra stenhöga och någon säger ”Kolla väggen där, den skriver av sig själv, så jäkla ball alltså”
Intressant.se

Bookmark the permalink.

3 Responses to Moses var hög på droger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *