Va hette låten Walle?

Av någon anledning frågar folk mig vad låten som spelades i lördags när ”dansarna” i Melodifestivalen kletade omkring i vattnet hette. Att folk frågar mig beror antagligen på min enorma kunskap om musik 😛 eller så beror det på att jag har en skum musiksmak.
Nåväl, musiken hette ”Sanvean (I Am Your Shadow)” och var med den fantastiska kvinnan Lisa Gerrard
Ni har säkert alla hört hennes musik tidigare då hon tillsammans med Hanz Zimmer gjorde musiken till filmen Gladiator. Lisa ligger också bakom den fantastiska gruppen Dead Can Dance som under några år förgyllde världen.
Det ska också tilläggas att Sarah Brightman gjort en version av denna, och den låter förjävligt. Slänger in ett YouTube klipp med musiken. Lyssna, njut och känn styrkan i Gerrards fantastiska röst’

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *