Melodifestivalen Sammanfattning Deltävling 4

Så var då alla årets 32 låtar presenterade, och de sista 8 sjöngs som vi alla vet i Karlskrona. Ännu en skicklig show av SVT är avslutad. Allt i en rasande fart och allt med Kristians sanslöst sköna humor.
Jag tycker faktiskt att det var en ganska OK deltävling med helt OK låtar, utom Lindas då. Att hon skulle gå vidare till andra omgången var ingen direkt förvånad över, inte heller nummer 8. Däremot trodde jag faktiskt att Daniel skulle gå vidare, men icke.
Pausunderhållningen var som vanligt en salig mix av sanslöst bra material och lite sämre och så givetvis den förbannade dansgruppen som i dagens tävling visst hade vatten som tema. Jag hoppades att vattennivån skulle stiga i Karlskrona och spola bort dom, men mina önskningar faller väldigt sällan in men å andra sidan är dansgruppen är en bra pissepaus och fixa kaffe tid.
Björn var idag ”full”, vilket i alla fall jag inte tyckte var speciellt kul, men det roade säkert Sveriges tonåringar och högskolestuderande i Göteborg. Det känns lite som att man försöker visa att Björn kan allt, men han är inte någon ny Robert Gustavsson…än i alla fall.
Resultatet då, ja Linda gick vidare direkt till vilket än en gång bevisar att röstningen bör göras om så att folk måste lämna in ett friskintyg innan de får ringa in. För andra gången man hörde skiten är det värre än den första. Usch, det är så att jag nästan hejar på Carola om det gör att jag slipper höra den här smörjan igen. En sista fråga: Borde inte Linda tycka att det känns tråkigt att bygga hela sin karriär på att verka vara så korkad så hon får kortslutning om hon dricker vatten samtidigt som hon tänker?
Till andra chansen gick först Nordman, vilket var ganska väntat och de ska tävla mot Carola nästa vecka vilket inte kan kännas så kul alls. Sibel gick även hon till Andra Chansen och ska där tävla mot E-type. ¨
Sista bidraget till Globen blev Charlotte med Hero, så det finns i alla fall någon vettig därute förutom mig. För detta ÄR den bästa låten i år, det blir den allt mer ju mer jag hör från den.
Det blev inga skrällar denna vecka, de två mest förhandstippade gick vidare till Globen. Den ena sög sämre än mitt ex, medan den andra äger allt i Globen om 2 veckor.
Om man ska säga nåt om årets festival så är det att jag tycker att låtarna i år fått sig en uppryckning överlag om man jämför med förra året. Det har varit bra dance och bra ballader, men en del totala bottennapp givetvis, som det ska vara i detta underbara festival.
Nästa vecka är det dags för Andra Chansen. Vi ses då!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *