Melodifestivalen Finalen 2008

Dags då för final. Vi har hört låtarna gång efter annan och nu är det äntligen på tiden att vi bestämmer oss för vem vi ska skicka till Belgrad.
Jag kan direkt säga att jag efter att ha lyssnat på låtarna denna vecka ändrat uppfattning en hel del om några av dom, andra hatar jag lika mycket nu som jag gjorde när jag hörde dom första gången. Vi börjar som alltid med att vi drar låtarna en gång till, och jag skriver detta allt eftersom låtarna spelas upp…
1. Charlotte Perrelli – Hero
Jag älskade Hero när jag hörde den, och jag tycker fortfarande att detta är en bra låt MEN jag har också kommit på mig att ganska fort tröttna på den när jag nu hör på den igen.
Detta är, ja vet inte, ingen låt som jag tror kommer leva för evigt som någon schlagerklassiker. Hero är helt enkelt mest trams.
2. Sibel – That is where I´ll go
Hemskt lessen men denna låten är inget bra, detta är ännu en av alla dessa ballader där stark röst kompenserar att låten saknar melodi. Dessutom denna gräsliga trasa till klänning! Har Sibel årets fulaste klänning nu när kycklingcarola åkte ur?
3. Rongedahl – Just a minute
QX schlagergurus kallar denna låt för humörhöjare och jag håller med. Faktum är att efter att ha sett en del av årets plojlåtar i Eurovision så kanske till och med denna låt har en chans i Europa.
Själv anser jag väl att det är väl inte denna låt som kommer spelas i Walkmannen, men visst.. Den e klämmig och bröderna gör ett bra framträdande.
4. Linda Bengtzing – Hur svårt kan det va
Tjejen som, med sina låten, ger bimbon ett ansikte är fortfarande tjejen bakom skitlåten nummer 1. Samma trams som alla andra år och jag avskyr detta lika mycket nu som då. Fy fan
5. Christer Sjögren I love Europe
När Christer vunnit i Göteborg och man var ganska irriterad över det hela arbetade jag dagen efter och hade ett samtal med en gammal tant. Samtalet slutade med, ”Jo jag titade på det där programmet, det mesta var ju trams men Christer var ju så käck och mysig”
SVT – Hela Svenska Folkets TV
6. Amy Diamond – Thank you
Jag har, som trogna läsare vet, alltid haft svårt för Amy. Hennes första låtar gjorde mig illamående. ”I´m not your mother”, från en tolvåring ä äckligt men nu är ju flickebarnet i alla fall byxmyndig, och Thank You är en bra låt. Faktum är att denna vecka har denna spelats mer än Hero och detta kommer också bli låten som gör att Amy kommit för att stanna i det svenska folkhemmet. Låt oss nu bara hoppas att hon inte går med i Livets Ord och gifter sig med norrmän som dödar rådjur från fönstren.
7. Sanna Nielsen – Empty room
Först när jag hörde denna älskade jag den, sen älskade jag den lite mer och sen kom skivan och låten föll PANG. Som studioprodukt låter låten platt och tråkig utan styrka så denna ska höras så här, direkt, utan fusk, mixer och annat strunt något som inte speciellt många låtar kan skryta med. För när man hör låten live kommer Sannas fantastiska känsla fram, och då växer den enormt. Ja detta är en bra låt, den är rent fantastisk som Live. Go Sanna!
8. Nordman – I lågornas sken
Jag tror inte jag lyssnat på denna låt en enda gång denna vecka men e ändå trött på den. Jag älskar den för den slog ut Carola och för det ska den alltid minnas. Fast nu när jag hör den igen kommer jag på mig att jag tycker den hesa rösten och det ”svenska” blir ganska tröttsamt. Visst det är skön taktkänsla och fart i låten men ändå….det är tröttsamt
9. Frida feat. Headline – Upp och hoppa
Det var ju en skräll när Upp och Hoppa vann och när jag hör den nu undrar jag hur svenska folket tänkte. Det är INTE min stil detta men samtidigt, jag gillar Frida. Hon e söt, ser så glad ut och man kommer på sig att man ler åt henne just för att hon e glad.
Mitt tips är att denna låt kommer sist, men ändå är det kul att den är med. Framförallt för att finalen blir bred och skoj!
10. BWO – Lay your love on me
Dags för att ännu en gång plocka fram vindrutetorkarna och pappersnäsdukarna, Martin e på TV!
Jag förstår egentligen inte varför Bard ska tjaffsa som han gör, för jag tror inte det gagnar honom. Detta ÄR finalens bästa låt, och med största sannolikhet den enda låt vi har i år som skulle kunna vinna nere i Belgrad. Fast jag tror att Bard retar för många och detta förlorar gruppen på när svenska folket ska rösta. Ändå, borde denna vinna och Martin borde komma hem till mig och fira segern.
Det var de 10 låtarna då. Det är en skön blandning i årets final och det är kanonkul! En del låtar älskar man, andra hatar man. Lite för mig, lite för dig, lite för alla. Så som det ska vara 🙂
Då är frågan, vem vinner då?
Ja jag har min personliga vinnare och den är helt klart BWO´s men jag tror inte de klarar det i år heller. Istället står det mellan Sanna och Charlotte. Låten Hero har ju haft enorma framgångar i att få kvällspressen att skriva om den, men samtidigt gjorde Sanna ett fantastiskt framförande. Så kanske beror det på hur deppiga svenska folket är. Med tanke på att de på nyheterna idag snackade om att Systembolaget haft problem med kortbetalningar så kanske svenska folket sitter hemma och saknar den normala deppfyllan. Det kan gagna Charlotte 😛
Jo fan, Charlotte kommer vinna, det tror jag
Hur det gick, och sammanfattningen återkommer jag med.

Bookmark the permalink.

One Response to Melodifestivalen Finalen 2008

  1. Elmer says:

    Varför!!!!!!
    Återigen gör vi misstaget att skicka ett bidrag som är Skadinavisk!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *