Melodifestivalen Deltävling 4 Karlskrona

Så var det dags för årets sista stad innan Andra Chansen och Finalen tar över.
Denna vecka har snacket handlat mycket om Charlotte och hennes låt och efter att ha hört den på SVT’s ”lyssna lite grann sida” så är hennes låt min favvis i årets festival. Jag lyssnade bara på hennes låt så de andra hör jag först ikväll.
Tyvärr kommer den extremt tröttsamma Linda Bengtzing vara med i år, vilket jag tycker drar ner hela festivalen. Jag avkyr nämligen hennes skitlåtar hon haft med tidigare år. Alla flickor och Jag ljuger så bra är den värsta skit vi haft med på flera år. Hennes låtar innehåller de mest hjärndöda, korkade och idiotiska texter som någonsin gjorts och jag kommer aldrig glömma hennes första gång i festivalen när hon glatt står och dansar och hoppar och sjunger om att hennes kärlek i livet vill ha alla utom henne. Fan det är lika korkat som om Kurt Olsson hade rapporterat till Sverige om tsunamin. Tyvärr verkar jag väldigt ensam om min syn på Linda och hennes ”musik” så hon går säkert vidare till globen.
Nåväl, här är kvällens 8 låtar.
1. Niklas Strömstedt – För många ord om kärlek
När jag var en ung gosse var jag lite kär i Niklas, jag tyckte han såg så snäll ut. Det bästa med honom är att han ser exakt likadan ut fortfarande, det är bara håret som ligger lite mer ner nu.
Hans låt i år är inte hans bästa, det är inte någon top 5 i årets festival men det är ingen kass låt. Det är en typiskt Niklas Strömstedt låt med allt var det innebär och saknar. Jag tror säkert att denna låt kan få en en stor publik och kanske kan den komma med i Andra Chansen. Pressen har inte varit snäll mot Niklas denna vecka och efter att ha hört låten nu inser man att pressen suger. Jo detta får bli en Andra Chansen låt.
2. Calaisa – If I could
Efter ungefär 10 sec kommer känslan av ”nej tack” upp i skallen på mig. Det låter som en typisk ”Jag är svensk men vill sjunga Country musik får då kanske jag får åka till Amerika” låt. Problemet för mig är att jag tror att en del kan gilla detta och tittar många hormonstinna hormonpojkar på festivalen idag kan Telia få jobba hårt.
Tita, till och med lite fiol har dom med! Precis som i Amerika!
3. Daniel Mitsogiannis – Pame
Kvällens homosexuella pudding! Jesus, Martin Rolinski har fått konkurrens. Daniel sjöng demot på förra årets Cara Mia, vilket märks för detta är Cara Mia Part 2. Denna låt kan låta bra, efter att den genomgått en mixer i någon studio någonstans. Daniels röst håller inte riktigt, det hela låter lite för mycket amatörmässigt. Fast skitsamma, tillsammans med Velvets låt kommer denna fylla gayhaken i Sverige resten av året. Går den vidare ikväll kommer det bero på Daniels byxor som såg mer än lovligt välfyllda ut emellanåt 😉
4. Linda Bengtzing – Hur svårt kan det va
Så var det då dags för fjantsångernas drottning.
Låten börjar EXAKT som Mikas Grace Kellys och övergår sedan till en vanlig äcklig tråkig fjantig Bengtzing. Vist själva förförandet är inte dåligt. Fast det är som alla andra låtar hon plågat Sverige med genom åren. Det är så förbannat festligt och tralligt. Usch hon är Melodifestivalens egna Åsa Nisse.
Svenska folket kommer med största sannolikhet älska den här skiten
5. Nordman – I lågornas sken
Gruppen som försöker låta som medeltiden och som nu försökt låta som medeltiden lika länge som medeltiden fanns är tillbaka i festivalen. Senast gick det inte alls, vilket var väldigt klokt valt av Svenska Folket för den låten sög.
Årets låt är väl som det mesta de gjort genom åren. Dåligt är det inte, men det är inte speciellt bra heller. Detta är liksom Daniels låt en sån där som kan låta bättre när den genomgått en mixers mjuka hand. Mitt tips är, kanske Andra Chansen och dessutom en hit på radion under våren.
6. Sibel – That is where I’ll go
Ännu en ballad, och en ballad som uppenbart försöker vara så där stark och kraftfull. Sibel har en bra röst, det måste man ge henne men jag känner att detta är för mycket en vanligt ballad som vi alla hört så många gånger innan. Låten kan gå hem om det är många balladälskare ute i Stugorna idag. Mitt starkare minne från detta uppträdande får bli Sibels klänning som efter Carolas skitfula gula hamnar på 2 plats i tävlingen Fulaste kläder i år.
7. Fronda – Ingen mår så bra som jag
Årets sämsta låt menar en del av experterna i pressen men det beror ju på att de inte fattar ett skit. Detta är inte direkt min stil av musik men ska vi ha med opera och samba och allt vad det är förstår jag inte varför detta är värre. För så dåligt är det inte, inte alls. Dessutom är det befriande med en kille som sjunger att han mår bra efter 4 deltävlingar där var och varannan som varit med är olyckligt kära.
8. Charlotte Perrelli – Hero
Årets sista låt, och en låt som Christer Björkman hoppas på uppenbart och jag förstår honom. Jag gillar detta, och detta är något som kan slå i Europa. Ihop med BWO är det antagligen det starkaste kort årets festival lagt fram. Låten är förbannat bra rent ut sagt, och jag utser härmed Hero till bästa låten 2008! Go Charlotte!
Och se nu för fan till att skicka henne till Globen Svenskar
Det var de sista låtarna i årets Melodifestival, jag återkommer med en sammanfattning om en stund

Bookmark the permalink.

2 Responses to Melodifestivalen Deltävling 4 Karlskrona

 1. Melissa says:

  Jag håller med om Bengtzing tjuvigt värre låt som är tagen av ”Mika – Grace Kelly”
  Hoppades den hemska människan inte skulle gå vidare ens.. hon är en riktig fjant!
  Go Charlotte eller Sanna Go, go, gooo…

 2. Melissa says:

  Plus att jag tycker hon ska bli diskad så de stänker om de NU!!!
  Annars är hela Melodifestivalen fusk, Andreas Jonsson höll ju nästan på att bli diskad.. men den här är ju så lik Mikas låt som den kan bli.. och va hade Mika sagt om att någon tagit hans låt.. aj, aj kan bli farligt detta! =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *