Melodifestivalen Andra Chansen 2008

Jag ska direkt säga att egentligen är jag ingen vän till Andra Chansen men bra TV är det.
Denna vecka har kvällspressen mest snackat om att Björn inte ska va med vilket har gjort att jag kräks på söta Björn snart.
Jag kommer skriva ner mina åsiket under programmets gång och även hur jag tror att varje duell kommer gå.
Här är i alla fall min sammansättning av låtarna och Duellerna…
Duell 1
E-type & The Poodles – The Line of Fire vs Sibel – That is Where I’ll Go
Jag tyckte inte om E-types låt direkt när jag hörde den första gången och kan inte säga att jag tycker att den va så mycket bättre nu. Den är inte alls kass, men tja, inte min stil alls.
När det gäller Sibels låt är väl jag uppenbart den ende som inte gillar den. Sibel är duktig, inget snack om den saken, men jag tycker aldrig att låten kommer igång. Den är bara seeeeg. Sedan ser Sibel ut som flickan i The Shining, vilket skrämmer mig. Måste hon ha den rosa klänningen????
Walle tror: Sibel vinner, för Svenskarna gillar seg kola
Till Semifinal gick: Sibel
Duell 2
Ola – Love in Stereo vs Caracola – Smiling in Love
Ola är söt, och sånt är i dagens fjortisbrudssverige viktigt. Hans låt, insåg jag nu, låter som något man lyssnade på i slutet av 80-talet och då måste jag ju älska det. Olas låt satte sig bums denna gång, och med tanke på vad han kommer möta är detta denna duells segrare men ändå är jag rädd för att Caracolas låt kommer ta hem denna omgång. Jag tålde inte denna skit i deltävlingen och den har inte direkt blivit bättre. Jag tycker denna är så jävla dålig rent ut sagt! USCH USCH USCH men Sverige består inte bara av fjortisbrudar. Det finns också fjollor som tycker om detta, och så straighta killar som vill Whoa Boopapidua med tjejerna i gruppen. Så….
Walle tror: Caracola vinner, för sån här skit brukar gå hem
Till Semifinal gick: OLA! (Jag ÄLSKAR att ha fel!)
Duell 3
Androla – One Love vs Nordman – I Lågornas Sken
När Djävulen möter Gud har man ju kallat denna omgång. Vilket stämmer, om vi låter Nordman bli Gud…
När Carola visar sig på scen inser jag direkt att jag skulle startat en kampanj mot Carola på nätet, men det får jag göra nästa gång hon ställer upp emellan Jerusalemresorna. Låten då? Tja, jag tyckte inte om den då, och jag tycker inte om den nu heller. Fast denna gång såg Carola inte ut som en kyckling. Denna gång hade hon så kort kort så hon såg mer ut som det jag brukar kalla henne men som jag aldrig skriver…
När det gäller Nordmans låt så är det ju så att när man har Carola som motstånd så har man inte mycket till chans. Nu när jag hör Nordmans låt för andra gången kommer jag på mig att gilla den riktigt bra. Det är inget mästerverk som kommer placera sig i historien men dåligt är det inte. Det är i vilket fall en låt som kommer spelas en hel del i Sverige detta år.
Ändå, om inte ett under sker, blir min gissning…
Walle tror: Carola och hennes kompis till Semifinal (men jag har GÄRNA FEL!!!!!!)
Till Semifinal gick: JAAAAAAAAAA HEJ DÅ CAROLA!!!!!!!!!!!!! NORDMAN GICK VIDARE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Duell 4
Thérèse Andersson – When You Need vs Suzzie Tapper – Visst Finns Mirakel
Första låten i denna omgång är skum, konstig och helt ok när jag hör den andra gången. Thérèse har dessutom utstrålning och massa kraft i rösten. När jag hörde denna på deltävlingen gillade jag den inte alls, det växer lite idag får jag väl erkänna. Inte dåligt alls och samtidigt ger det lite bredd till festivalen
Suzzies Det finns mirakel kommer oavsett hur det går idag bli en ny låt att lägga på balladsamlingarna framöver för texten är så sanslöst vacker. Problemet är att Suzzie inte ser speciellt intresserad ut men sen när man vet att Suzzie slåss mot sin sjukdom Parkinson så smälter i alla fall jag. Alla som vet vad den sjukdomen gör måste beundra henne. Ja, rörd blir jag för nu fick jag en tår i ögat när hon sjunger om att Det finns mirakel.
Walle tror: Suzzie till Semifinal
Till Semifinal gick: Suzzie (jippie!)
Med detta är det nu dags för Semifinal! Spännande va?!
SEMIFINAL!
Semifinal 1
Sibel – That is Where I’ll Go vs Ola – Love in Stereo
Andra gången man idag hör dessa låtar, och om Sibels låt är det väl inte mycket att tillägga. Det är inte min stil alls men Olas låt växte lite mer. Inte för att Olas låt är så speciellt bra, det är mer minnen från en svunnen tid som gör sig påmind. Sen e han söt, den lille snutten. Frågan är nu hur balladberoende Svenska Folket är.
Till Globen vill jag se: Ola men jag tror Sibel tar det
Svenska Folket röstade på: Sibel (suck)
Semifinal 2
Nordman – I Lågornas Sken vs Suzzie Tapper – Visst Finns Mirakel
Inte mycket att tillägga här heller, i alla fall inte om Nordmans låt. Trallvänlig och hes, så som Nordman ska vara.
Däremot är det bara att erkänna att jag viker mig för Zuzzies låt. Nu när man hör den för andra gången denna kväll är jag fast. Hennes ballad är så vacker, så enkel och så genial och framförallt så jävla äkta. Jag älskar denna låt! Så är det bara
Till Globen vill jag (verkligen) se: Suzzie
Till finalen gick: Nordman (japp, synd på en sådan vacker ballad men Nordman tog det)
Andra chansen är över, och det är en vecka kvar till finalen och vilken final det kommer bli. Även om jag gärna sett Ola och Suzzie i finalen så är det en massa bra låtar och ingen Carola som dyker upp i Globen. Ja årets final blir bättre än på länge och det kommer bli en spännande final!
Det finns mirakel, och för mig är det faktiskt du…

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *