Melodifestivalen 2008 Sammanfattning

Ja så var det då över, melodifestivalen 2008, och vi kan nu sätta oss ner och tänka på hur det varit. Det är för mig några saker som man kommer minnas bäst från detta år…
1. Överlag bra låtar
Ja, jag tycker faktiskt det. Det var ett starkt år med blandad musik, blandade artister och bred stil. Detta är jättekul och jag hoppas vi får se samma nästa år. En del låtar har man självklart avskytt medan andra satt sig direkt. Sedan har vi de låtarna som är fantastiskt bra men som har fel artister. Ainbusk Singers är ett bra exempel på hur en artist kan förstöra en sanslöst fin låt.
Låtarna som jag tror kommer leva lite längre än andra är BWO’s, AMY’s, Sannas och så då, tyvärr, den äckliga låten som Linda hade med. Hero kommer, av naturliga själ, spelas en hel del nu men jag tror inte den kommer bli en ny Bra Vibrationer på Sveriges bögklubbar.

2. CAROLA ÅKTE UR

Som Broder Tuck skriker ”Prisa Gud, här kommer satte återbäringen”
Hon kom, hon sågs och försvann…..MUHAHAHAHAH
3. Björn Gustavsson
Ja vi älskar alla våran Björn!
Aldrig tidigare har en kille som inte fått skäggväxt tagit Sverige med sådan storm. I Göteborg tyckte jag han var sanslöst rolig, sedan blev det mindre roligt och till slut var det bara jag som inte tyckte han var rolig alls. Eller, han ÄR rolig men jag får någon form av allergi när media skriver sönder saker och ting. Herr Gustavsson har en talang utan dess like, och han verkar våra den extremt väl. Han kommer bli stor, mycket stor i vårt land (och kanske andra) men jag blev less på honom i festivalen faktiskt och i finalen var det inte ens så man drog på munnen. Men vi har inte hört det sista från honom, och jag ser framtiden med Sverige och Björn med förhoppning om ett bra samarbete.
4. Kvällspressen
Genomvidriga Aftonbladet och skiten Expressen har firat stora triumfer i dålig press under hela festivalen, vilket ju är normalt denna tid på året. Deras så kallade granskningar är sanslöst värdelösa och deras idiotiska bloggar som ska beskriva allt minut för minut är bara rent blaj. Alla spekulationer, skitsnack och smörja gör att man tar ännu ett steg mot att starta en speciell hemsida vars uppgift är att sprida budskapet om bojkott mot skiten.
5. Hero
Lite om vinnarlåten då, denna fantastiska mästerverk som så många hyllat. Jag har skrivit det innan och jag skriver det igen…
Jag gillade Hero från början men nu är den bara tjatig och jag tror faktiskt inte längre vi har någon större chans i Belgrad. Visst hoppas man på den, för Charlotte är en mycket duktig artist men nej, jag tror inte Hero bli låten som får Europa att komma hit nästa år.
6. SVT ska få en puss
Ja, SVT gör hela cirkusen runt melodifestivalen som vanligt på bästa sätt. Det är sanslöst snygga shower man sätter ihop och det ska SVT ha stort beröm för. Heja Svenska folkets TV!
Slutligen då…
7. Kristian
Oavsett låt är Kristian festivalens vinnare. Så sanslöst proffsig och så sanslöst relaxad och cool och med sin egna torra sjuka humor. Jag älskar honom rent ut sagt och hoppas att vi får se honom igen 2009. Kristian är en av de bästa, kanske till och med den bästa, programledare vi har för spektakel som detta och han förtjänar ett stor tack och ett grattis för en mycket rolig och bra roll som programledare. Go Kristian!
Så nu när festivalen är över ställer jag mig bara samma fråga i år igen som jag gjort de senaste 4 åren…
Varför inte testa att ha finalen i en annan stad än Stockholm. Ni vet SVT, på någon plats där de 7.5 miljoner som inte bor i Stockholm bor? Jag vet att det kommer som en chock för er att det finns möjligheter till andra ställen än Globen men det går, jag lovar att det går!
Fast fråga inte Aktuellt eller Rapport hur det funkar, ni vet dom som inleder sina reportage med meningen, ”Vi har träffat familjen Svensson som råkar ha just detta problem och som av en händelse råkar bo 5 meter från Gärdet”
Melodifestivalen 2008 är över. Nu är Bobby Ljungren på efterfest och frågan är nu: Hur många låtar får han med 2009
Finns också att läsa på intressant.se

Bookmark the permalink.

One Response to Melodifestivalen 2008 Sammanfattning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *