Sammanfattning: Deltävling 3 2008

Ännu en tävling är avgjord, och i skrivande stund när kvällspressens ”journalister” skriver och analyserar kommer härmed mina egna små synpunkter. Det viktigaste var än en gång att denna veckas låtar var överlag var svaga.
Showen runt allt var som vanligt bra, och denna vecka blev det till och med fel i några sekunder innan presentationen av låt nummer 7 startade. Skönt att se att SVT faktiskt kan göra fel i fler program än i nyhetsprogrammen 😛
Kristian var som vanligt lysande. Han är en person man älskar eller hatar, själv tillhör jag de som älskar honom. Hans iskalla och torra humor passar så enormt bra ihop med allt det andra hysteriska runt festivalen. Gör honom till permanent programledare för festivalen SVT! Sedan märktes det att SVT denna vecka ändrat lite runt Nour, vilket inte behövdes anser jag. Jag tycker hon e duktig är hon gör det hon ska. Däremot borde man kanske tills nästa år fundera på om det ska vara något snack med artisterna i 10 sek efter varje låt. Den moderna dansen hade Eld som tema denna vecka och det var lika tråkigt som tidigare. Än en gång, att vifta och springa lite omkring på en scen är inte sång. Moden finkultur man kan spy åt är mitt omdöme.
Då var hela sveriges nya kelgris Björn desto bättre. Hans låt vågar jag nästan påstå kommer bli nästa veckas mest ledladdade svenska låt på You Tube. Är det föressten bara jag som blir alldeles varm och glad varje gång Björn ler. Han e väldigt söt 🙂 MEN! Jag får väl ändå gnälla lite. För hur söt och rar och rolig denna låten än va, så kände i alla fall jag att detta var väldigt mycket samma som dikten han läste i första deltävlingen.
Att BWO skulle gå vidare direkt var väl, när man tänker efter, och när man hör den andra gången växer den. Detta kan vara en vinnarlåt även i fjollträsk. Sen är det ju Martin…..MUMS!
Sedan var det väl ännu en skräll som skedde idag när fjantlåten Upp O Hoppa gick vidare och Isaksson åkte ur. Uppenbart var det Isveriges 14 åringar som såg på dagens program. Det var ju en massa hundratusen mindre röster denna vecka, och de som inte röstade var antagligen de som skulle röstat på Isaksson. Synd, för så här i efterhand borde hans låt gått vidare.
Thérèse Andersson och Caracola som gick till Andra Chansen är väl bara att gratulera. Jag kommer inte rösta på någon av dom, det lovar jag.
Det var en svag vecka denna vecka i allas vår favvisfestival. Jag hoppas att vecka 4 blir bättre.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *